Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,151.14
+154.06
Ethereum
$3,165.45
-40.95
Litecoin
$84.43
-0.61
DigitalCash
$31.24
-0.01
Monero
$121.75
+1.74
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.98
-0.06
Dogecoin
$0.16
-0

Bitcoin’in Mucidi Ortaya Çıktı: Craig Steven Wright

0 438

Bitcoin’in mucidi olarak bilinen gizemli Satoshi Nakamoto üzerinde gizem perdesi ortadan kalktı. Craig Steven Wright, Bitcoin’in mucidi olarak onaylandı.

ABD Telif Hakları Bürosu, Wright’ın Bitcoin beyaz kâğıdının ve çekirdek kodunun sahibi olduğunu onayladı. Craig Steven Wright, böylece Bitcoin’in telif hakkını almış oldu.

Yeni gelişme, kripto para topluluğunda geniş yankı buldu. “Satoshi Nakamoto” adlı gizemli kişinin Bitcoin’in kurucusu olduğu biliniyordu. Bu gizemlilik, birçok efsaneyi ve tartışmayı doğurdu. Satoshi Nakamoto’nun kim olduğuna dair tartışmalar sürerken, Wright’ın, alında Nakamoto olduğuna dair yorumları görmek de öngörülebilir.

ABD Telif Hakları Bürosu, Wright’ı Bitcoin kodu yazarı olarak tanıdı ve böylece bu anlamda bu teyidi veren ilk devlet kurumu haline oldu.

ABD Telif Haklar Bürosu Tescil Maddeleri

“TXu 2-136-996” numaralı patent başvurunun tescili, 11 Nisan 2019’dan itibaren geçerli. Bu tescilde “Bitcoin: A Peer to Peer Elevtronic Cash System” isimli makalenin yazarının Craig Steven Wright olduğu onaylandı. Ayrıca, mahlasının da Satoshi Nakamoto olarak tanınması kabul edildi.

“TX-8-708-058” patent başvurusunun tescili de 11 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli. 3 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan “Bitcoin” başlıklı bilgisayar programının patent hakkının Craig Steven Wright uhdesinde tescillendi. Aynı zamanda “Satoshi Nakamoto” mahlasını kullanması da tanındı.

Bitcoin’in Orijinal Teknik Belgesine İlişkin Telif Hakkı Kayıtları

Kripto endüstrisindeki en tartışmalı isimlerden biri olan Craig Steven Wright’ın kripto tahtına ilişkin iddiaları, orijinal Bitcoin tanıtım belgesine ve yazılım koduna telif hakkı aldıktan sonra sona erdi.

ABD Telif Hakkı Bürosu’nun resmi web sitesine göre, Wright’ın iddiası 20 Mayıs’ta tescil edildi. Telif Hakkı Bürosu, Wright’a iki adet telif hakkı verdi. Biri “Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi” ve diğeri “Bitcoin” için kripto para orijinal kodu.

Wright sempatizanı haber sitesi CoinGeek, Wright’ın şimdi yasal olarak Bitcoin’in ortaya çıkaran kişi olduğunu yazdı.

Tescil, Wright’ı “Satoshi Nakamoto” takma adı altında beyaz kağıdın yazarı olarak kabul etmesinin yanı sıra, “Bitcoin istemci yazılımının 0.1 versiyonunun çoğunun” yazarı olarak da kabul etmiş oldu.

Wright’ın baş bilim insanı olduğu nChain şirketinin başkanı Jimmy Nguyen, şirketin Wright’ın, Bitcoin’in beyaz kitabının yazarı olarak tanınmasına “çok sevindiğini” söyledi. Nguyen, “Herkesten daha iyi olan Craig, Bitcoin’in, milyarlarca insanın kullanması için dünyanın elektronik parasını güçlendirmek ve en büyük kurumsal uygulamalar için küresel veri defteri olmak üzere büyük çapta bir blok zincir olarak yaratıldığını biliyor.” dedi.

“Wright’ın Telif Hakları, BSV’nin Manipüle Edilebileceğini Kanıtlar”

Wright’ın telif hakkı iddialarını Twitter’da paylaşan, CoinCenter’dan Neeraj Agrawal, hikayeyi ilk kez duyurdu. Haberler, eğlenceden öfkeye kadar değişen tepkilerle karşılandı.

CoinCentral’ın genel müdürü olan Jerry Brito, herkesin sadece bir form doldurmayı içerdiği için ABD Telif Hakları Ofisi’ne telif hakkı tescil ettirebileceğini söyledi. Telif Hakkı Bürosu iddialarının geçerliliğini araştırmak imkanı olmadığından tescilin “neredeyse sıfır” yasal ağırlığa sahip olduğunu söyledi.

https://twitter.com/jerrybrito/status/1130812389048238080

Brito ayrıca, başka birinin de Bitcoin tanıtım broşürüne telif hakkı talebinde bulunabileceğini ve Ofis’in hepsini kayıt edeceğini belirtti. Bu kesinlikle Wright’tan dava açacak olsa da, her iki iddianın geçerliliği mahkeme tarafından belirlenirdi.

Bununla birlikte, Wright’ın iddiasının yanlış olduğu tespit edilse bile, bunun çok az bir sonucu olur. Harvey Esquire APC ile bir girişim sermayesi avukatı olan Chris Harvey’in işaret ettiği gibi, hiçbir şirket para cezası ile cezalandırılan sahte telif hakkı tescili için hiç bir dava açılmadı.

Bitcoin SV’nin fiyatı 1 saatten daha az bir süre içinde yüzde 120’nin üzerine çıkarak neredeyse 140 dolara yükseldi; ancak yayın zamanında yaklaşık 100 dolara sabitlendi. Wright’ın dublörlüğü BSV’ye geçici bir fiyat artışı vermiş olabilir; ancak birçok analist uzun vadede değerine zarar vereceğine inanıyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.