Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,161.96
-2584.7
Ethereum
$3,148.52
-108.88
Litecoin
$83.84
-2.7
DigitalCash
$29.99
-1.79
Monero
$118.28
-3.45
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-2.03
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bitcoin Direnç’e Takılırken Bu Altcoin’ler Yükseldi

0 409

Bitcoin Direnç’e Takılırken Bu Altcoin’ler Yükseldi.

Bitcoin (BTC) fiyatının 30.000 doların altına düşüşü kısa sürdü. Çünkü en iyi kripto para birimi, MicroStrategy’nin 10 milyon dolarlık bir “dipten satın alım” gerçekleştirmesiyle yeni bir destek dalgası buldu. Ayrıca altcoin fiyatlarında da yükseliş görüldü.

Veriler, güçlü girişlerin BTC’yi %4.92’lik günlük yükseliş ile 33.866 dolara çıktı. Ancak yazım sırasında 32 bin dolar civarından işlem görüyor.

Biden yönetiminin ABD ekonomisini yeniden canlandırmaya yardımcı olmak için büyük teşvik paketleri yönünde karar verme olasılığı arttıkça Bitcoin’in rezerv para birimi haline geldiği hakkında konuşmalar yeniden ortaya çıkmaya başlıyor.

Bitcoin’in son dönemdeki volatilitesinden dolayı JPMorgan’daki bazı analistler BTC’nin bir hedge (riskten korunma) olmaktan çok döngüsel bir varlık olduğunu söylese de; son fiyat hareketleri, genel olarak kripto para birimlerine yeniden ilgi gösteren bireysel yatırımcıların dikkatini çekti.

Bank of International Settlements (Uluslararası Ödemeler Bankası/BIS) bile dijital para birimlerinin işe yarayabileceğini kabul etti ve kuruluş bu yıl çeşitli merkez bankası dijital para birimi denemelerini başlatma planlarını ana hatlarıyla açıkladı.

Artık Bitcoin korku endeksi “Aşırı Açgözlülük”ten “Korku”ya döndüğüne göre bazı yatırımcılar Warren Buffett’ın “sokaklarda kan varken satın alın” tavsiyesine uyuyor gibi görünüyor.

Kurumsal yatırımcılar gelecekteki olası düzenlemelere karşı dikkatli

CrossTower yöneticisi Chad Steinglass’a göre BTC’nin düzeltmesi başlangıçta ABD’nin Hazine Bakanı Janet Yellen’dan gelen kritik yorumlarla tetiklenmiş olabilir. Yellen’ın yorumlarından önce Bitcoin “düzeltme sonrası konsolidasyon” yaşıyordu ve traderlar “aralığın hangi tarafının zorlanacağını veya kırılacağını görmek istiyordu. Cointelegraph’ta yer alan habere göre bu aralık 34.000-38.000 dolar bölgesiydi.

Steinglass ayrıca, BTC’nin sonraki adımlarının kurumsal yatırımcıların eylemleri tarafından belirleneceğini açıkladı:

“31.000 DOLAR GÜÇLÜ BİR DESTEKTİ, BU YÜZDEN EN AZINDAN HERKES SATMIYOR. BEKLEYİP O ENGELİN DEVAM EDİP ETMEDİĞİNİ VEYA KURUMLARIN BİRİKMEYE DEVAM EDİP ETMEDİĞİNİ GÖRMEMİZ GEREKECEK. EĞER SATIN ALIMA DEVAM EDERLERSE, EĞİLİMİN YENİDEN DEVAM ETMESİ MUHTEMELDİR. DAHA FAZLA DÜZENLEYİCİ HABERİ BEKLEYİP KENARA ÇEKİLİRLERSE, SATIN ALIM AKIŞLARINDAKİ EKSİKLİKLERİ ANİDEN HİSSEDİLECEK.”

Altcoin fiyatları yükseliyor

En iyi altcoin”lerin çoğu da bu haftaki düzeltmeden sonra güzel bir şekilde toparlandı. Polkadot (DOT) %7.09 artarak 18 dolara yükselirken Chainlink (LINK) çift haneli bir artış kaydetti ve yeni tüm zamanların en yüksek seviyesine; 24 doların üzerine çıktı. Tezos (XTZ) %15 yükselerek 3.36 dolara çıktı, yazım sırasında 3.16 dolar. Genel kripto para birimi piyasa değeri şu anda 936.9 milyar dolar ve BTC’nin hakimiyet oranı %63.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.