Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Birleşik Arap Emirlikleri ICO Düzenlemesi Yapacak!

0 352

Reuters’ın yaptığı habere göre, 2019 yılında Birleşik Arap Emirlikleri ICO düzenlemesi yapacak. Ülke, yaptığı ulusal menkul kıymetler düzenlemesi kapsamında sermaye piyasaları için bu düzenlemeyi gerçekleştirecek.

Yapılan habere göre düzenleme, şirketlerin malvarlıklarını artırabilmek için kullandıkları araçları çeşitlendirmeyi amaçlıyor. Birleşik Arap Emirlikleri bu amacı gerçekleştirmek için yenilikçi fon yaratma modelini benimseyecek. Son yıllardaki petrol piyasasının zayıflamasının da etkisinin olduğu bu düzenleme daha geniş bir alanı kapsayarak daha etkin çözümler sunacak.

Birleşik Arap Emirlikleri ICO düzenlemesini 2019’da yapacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nde menkul kıymetler gözlemcisi olarak görev yapan Obaid Saif el-Zaabi, yaptığı açıklamalarda ülkede yer alan en önemli menkul değerler kurumu olan ESCA’nın ICO’ları menkul kıymetler olarak kabul ettiğini belirtti. Ayrıca Zaabi açıklamasının devamında 2019 yılının ilk yarısında gerekli düzenlemelerin yapılacağını dile getirdi.

Al-Zaabi, ICO’lar için yapılacak düzenlemelerin ESCA’da uluslararası danışmanlar eşliğinde değerlendirildiğini belirterek, ülkenin ICO ticaret formlarının gelişmesini sağlamak için Dubai ve Abu Dhabi hisse senedi piyasaları ile işbirliği yaptığını sözlerine ekledi.

Al-Zaabi, Başbakan’ın şu anda incelemekte olduğu halka arz için Ekonomi Bakanlığı’nın çeşitli düzenlemeler önerdiğini dile getirdi. Ek olarak Al-Zaabi bu düzenlemeler kapsamında listede belirtilen şirketlerde çalışacak olan personellerin en az yüzde yirmisinin kadın olması gerektiğini belirtti.

ESCA’nın önceden yaptığı açıklamalarda bildirildiği gibi, ICO’ları kapsayan düzenleyici tekliflerin ve hükümetin elinde bulunan kaynakların , ülkenin mevzuatının tamamını içeren kapsamlı bir resmi dergi olan Birleşik Arap Emirlikleri Resmi Gazetesi’nde yayımlanması planlanıyor. Yasa gereği yayımlanacağına kesin gözüyle bakılan bu düzenlemelerin ne zaman yayımlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Uzun zamandır gelmekte olan raporlara dayanarak, Birleşik Arap Emirlikleri meclisinde bulunan milletvekillerinin bu düzenlemelerin yanı sıra daha fazla fintech faaliyeti çekebilmek için çeşitli düzenlemeler planladıkları düşünülüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.