Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,669.18
+3302.77
Ethereum
$3,100.20
+114.84
Litecoin
$80.74
+0.06
DigitalCash
$29.52
+1.7
Monero
$118.00
+3.94
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.68
Dogecoin
$0.15
+0.01

Çin Blockchain Pilot Bölgesi Oluşturdu!

0 402

Çin Blockchain için önemli bir adım attı. Çin’in en büyük haber ajanslarından birisi olan Xinhua, Çin’in Hainan eyaletinin, ülkedeki ilk resmi yollardan lisanslanmış Blockchain pilot bölgesi olduğunu bildirdi.

Çin’in en ünlü yazılım topluluklarından biri olan ve RSC olarak da bilinen Hainan Resort, Yazılım Topluluğu ile özel bir yazılım parkı ve teknoloji alanı olan pilot bölge arasında, yenilik merkezi ve Blockchain araştırma enstitüsü hakkında ortaklıkların olacağı bildirildi.

Çin Blockchain bölgesi blok taşıt görevi görecek

Xinhua’da yer alan bir başka açıklamada ise, Hainan eyaletinin şu anki endüstri ve bilgi teknolojileri başkanı olan Wang Jing’in yaptığı açıklamaya yer verildi. Yer verilen açıklamada pilot bölgenin sınır ötesi ticaret, kredi notu, kapsayıcı finans gibi pek çok alanda blok taşıt görevini üstleneceği belirtildi. Wang Jing açıklamasının devamında Çin’in bu bölgesi sayesinde finans alanında uluslararası bir başarı yakalayacağını belirtti.

Wang Jing açıklamalarının devamında, dünyada bulunan pek çok başarılı Blockchain araştırmacısı ile birlikte çalışılacağını belirtti. Ayrıca Wang Jing, Blockchain alanında önemli yere sahip kurumlar ve topluluklar ile de ortaklıkların planlandığını dile getirdi. Wang Jing, Blockchain alanında kısa zamanda yeni gelişmelerin duyurulacağını da sözlerine ekledi.

Hainan Resort Yazılım Topluluğu ile Oxford Üniversitesi bünyesinde bulunan ve Blockchain hakkında önemli çalışmaların yapıldığı Oxford Blockchain Araştırma Merkezi ve Pekin’de bulunan Remin Üniversitesi’nin ortak olarak bir girişim gelmesi bekleniyor. Bu girişimin Blockchain alanında yeni gelişimlere zemin hazırlayacağı düşünülüyor.

Çin hükümeti ise kripto konusunda devam eden baskılara karşın hem özel sektörde hem de kamu sektöründe Blockchain teknolojisini desteklemeye kararlı görünüyor. Son zamanlarda Çin hükümetinden gelen en büyük adımlardan biri olarak görülen Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’nın Blockchain teknolojisine odaklanacağını bildirmesi, Çin’in Blockchain hakkındaki politikasından vazgeçmeyeceğinin bir kanıtı olarak görülüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.