Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,184.46
-2432.37
Ethereum
$3,144.78
-93.28
Litecoin
$83.27
-2.75
DigitalCash
$29.87
-1.57
Monero
$118.61
-2.44
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.15
-1.97
Dogecoin
$0.15
-0.01

Binance’nin Bitcoin Blok Zincirinde Rollback Teklifi Tepki Gördü

0 389

Dünyanın en büyük kripto para birimi borsası Binance, 7 Mayıs’ta Bitcoin’de 40 milyon doların üzerinde para kaybetti. Borsa CEO’su Changpeng Zhao, sosyal medyada büyük öfke uyandıran Binance’in BNB coininindeki düşüşün ardından Bitcoin blok zincirinin rollback (geri sarma) teklifi de toplulukta büyük tepki gördü.

Binance, Büyük Ölçekli Güvenlik İhlaline Uğradı

Binance, dünyanın en büyük ve en popüler kripto para alışverişleri borsasından biri. Şirket, 7 Mayıs’ta güvenlik ihlali sebebiyle büyük bir zarar gördüğünü açıkladı. Borsa, kötü niyetli oyuncuların kullanıcı API anahtarlarına, iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarına ve “potansiyel olarak diğer bilgilere” erişebildiklerini belirtti. Bu arada, borsanın rollback teklifi kripto topluluğunun eleştirilerine yol açtı.

Hackerlar daha sonra 7.000’den fazla bitcoini (yaklaşık 41 milyon $ değerinde) tek bir cüzdana çekebildi. Binance, büyük miktarda çalınmasına rağmen, hırsızlığın toplam bitcoin varlıklarının sadece yüzde 2’sini etkilediğini duyurdu. Diğer tüm cüzdanlarının “güvenli olduğunu ve zarar görmediğini” kaydetti.

Şirket, kullanıcılarından özür diledi ve kötü niyetli para çekme eylemini engelleyememe sorumluluğunu üzerine aldı. Tüm kayıplar, Binance’in güvenli varlık fonu (SAFU) tarafından karşılanacak. Bu sebeple hırsızlıktan hiçbir kullanıcı etkilenmeyecek. Ancak, tüm para yatırma ve çekme işlemleri, şirketin iç soruşturması tamamlanıncaya kadar askıya alındı. Alım satım işlemleri ise tüm kullanıcılar erişilebilir olacak.

Kripto Topluluğu Tarafından Eleştirilen Geri Sarma Teklifi

Borsa CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Periscope’ta hack hakkında bilgi verdi. TechCrunch’a göre Zhao, saldırının, çok yüksek net değere sahip hesaplar oluşmasını kadar bekleyen “çok sabırlı” hackerlar tarafından yürütülen “çok ileri bir çaba” olduğunu söyledi.

Geri ödeme yapılması istendiğinde Zhao, Binance’in bunu birkaç gün içinde yapabileceğini söyledi. Ancak, ayrı bir tweette şirket, yüksek profilli kripto para uzmanları ile konuştuktan sonra geri sarma yapmaya karar verdiklerini duyurdu.

Daha sonra Bitmain’in kurucu ortağı Jihan Wu’dan gelen bilgileri içeren istişarelerden birkaç artı ve eksiyi listeledi:

https://twitter.com/cz_binance/status/1125996196047118336

Kripto topluluğu, şimdiye kadar görülmemiş bir hızda tepki verdi. Birçoğu, Bitcoin blok zinciri geri sarma (rollback) ile ​​ilgili konunun, insanların “hem Zhao’yu hem de tüm Binance projesini yeniden değerlendirmelerine neden olduğu” için özel olarak kalması gerektiğine dikkat çekti. Diğer bazıları da, madencilerin geri sarma yapmasını organize etmenin kitlesel bir başarısızlığa neden olacağını savundu. Bundan dolayı da, hareketin bitcoini ve güvenliğini baltaladığını söyledi.

Bununla birlikte, diğerleri DAO saldırısını takiben Ethereum’un tarihinde eski olanlar için yapılan düzenlemeleri yenilediler. Bir sonraki değişiklik, zincirin Ethereum ve Ethereum Classic’e bölünmesiyle sonuçlandı. İkincisi değiştirilmemiş blok zinciri tarihini korumayı seçti. Bununla birlikte, Bitcoin’in şu anki ölçeğinde böyle bir işlemin maliyeti pratikliğini sorguluyor.

Milyarder ve kripto para yatırımı yatırım şirketi Galaxy Digital Investments’in CEO’su Michael Novogratz’ın söylediği gibi;

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum’un bile bir geri sarma yapmadığını, çünkü sonuçların “muhtemelen ölümcül” olacağını söyledi:

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1126096874039988224

Zhao’nun tweet’i, çoğu fikri eleştiren diğer yüksek profilli endüstri uzmanlarının incelemesine de konu oldu.

Halen pazar sınırı ile 7. sırada olan Binance Coin, son 24 saat içinde %1.07 oranında değer kaybetti. BNB’nin, 24 saatlik hacmi 238.61 milyon dolar ve 2.92 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.