Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Dijital Euro Anketi Paylaştı

0 360

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Dijital Euro Anketi Paylaştı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’nin, Pazar günü ECB’nin dijital euro çıkarılmasıyla ilgili kamuoyu anketinden bahsettiği bir açıklama; merkez bankasının yalnızca bankalar arasında kullanılmak üzere değil, perakende tarafından kullanılmak üzere CBDC çıkarmayı düşündüğünü ima ediyor.

CoinDesk’in araştırma müdürü Noelle Acheson’a göre bu, finansın işleyiş biçiminde çok daha derin bir değişikliği temsil edecek.

Twitter’da anketi duyuran Lagarde, şu ifadeleri kullandı:

“AVRUPALILAR HARCAMA, BİRİKTİRME VE YATIRIM YAPMA ŞEKİLLERİ AÇISINDAN GİDEREK DAHA FAZLA DİJİTALE YÖNELİRKEN, GEREKTİĞİ TAKDİRDE BİR DİJİTAL EURO ÇIKARMAYA HAZIR OLMALIYIZ. BUNUNLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ DE DUYMAK İSTERİM.”

Merkez Bankası başkanı, ECB’nin dijital bir euro çıkarma olasılığını hala gözden geçirdiğini söylerken; tweet’inde yer alan videoda şu ifadeler yer alıyor:

“TÜKETİCİLERİN VE AVRUPALILARIN GERÇEKTE TERCİHLERİNİ İFADE EDEBİLMELERİ VE MERKEZİ OLDUĞUNU BİLEREK BİR DİJİTAL EURO KULLANMAKTAN MEMNUN OLUP OLMAYACAKLARINI İFADE ETMELERİ İÇİN KAMUYA AÇIK BİR İSTİŞARE BAŞLATTIK.”

ECB’nin 2021’de daha ciddi bir CBDC çalışmasına yönelik bir yol haritası var. Ek olarak, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları ihtiyatlı olsa da CBDC’leri yayınlama yolunda keşif niteliğinde adımlar atıyor.

Lagarde’nin tweet’inde ayrıca, Avrupalıların düşüncelerini paylaşacağı anket formunun linki de verildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.