Mobil ödeme servisi MenaPay , MenaCash stabilcoinleri ile Twitch bahşişine destek verdiğini açıkladı . Blockchain tabanlı ödeme hizmeti MenaPay, 27 Aralık’ta paylaşılan bir basın açıklamasına göre mobil uygulamasını Twitch bağışlarına destek eklemek için güncelledi. Twitch izleyicileri artık izlerken en sevdikleri Twitch oyuncularını bahşiş etmek için MenaPay mobil uygulamalarını kullanabiliyor akışlarını aynı ekip tarafından inşa edilen USD sabitlenmiş bir stabilcoin olan MenaCash ile yayınladı. Bu hamle, MenaPay’ın yayıncıların Blockchain tabanlı bir ortamda bağış toplamak için MenaPay uygulamasını kullanmasına izin vermesinden haftalar sonra geliyor. Sürüm başına dijital oyun endüstrisi, 3.7 milyondan fazla yayıncının deneyimlerini Twitch’teki izleyicileriyle paylaştığı dev bir çevrimiçi alana dönüştü. Görüntüleyenlerin, favori akışlarını akış sırasında bağış yaparak veya ücretli bir abone olarak destekleme seçeneği vardır. MenaPay’ın blockchain tabanlı mobil ödeme hizmeti, görüntüleyenlerin saniyeler içinde Twitch yayıncılarına bağış yapmalarını sağlamak için QR kodlarını kullanıyor. MenaPay CEO’su Çağla Gül Senkardes, “Bağış toplamanın bir yolu olarak MenaPay’ı Twitch yayıncılarına tanıtmak, oyun topluluğu ve blockchain teknolojisi arasındaki köprüyü güçlendirmede kritik bir kilometre taşıydı.” Dedi. O ekledi:

“Duyurunun ardından, basit bir bağış aracı kullanmak isteyen Twitch’in izleyici tabanından inanılmaz bir talep gördük. Oyun topluluğunu daha da desteklemek için gerekli gelişmeleri yaptık ve uygulamamızı güncelledik. Artık izleyiciler MenaPay uygulamasını da entegre edebiliyorlar. ve saniyeler içinde akıllı telefonlarından bağışta bulunun. “

Oyun ve kripto toplulukları el ele gider

Twitch’in kripto ile aşk-nefret ilişkisi var. Daha önce oyun akışı devi Bitcoin ve Bitcoin Cash desteğini Mart ayında platformdan çıkardı, sadece Haziran ayında yeniden etkinleştirmek için. Blockchain tabanlı internet tarayıcı Brave , YouTube ve Twitter ile birlikte Twitch’te devrilme özelliğini de destekliyor .  DLive, oyun topluluğunu merkezi olmayan bir şekilde desteklemeyi amaçlayan başka bir blockchain projesidir. Ödüller ve pazarlama şirketi Refereum, oyuncuları içerik oluşturmak ve izlemek için ödüllendirmek için merkezi olmayan akış platformu DLive ile ortaklık kurdu . Makaleye göre, oyuncular canlı akışlarla etkileşime girerek ödüller kazanabilirler.