Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,035.39
-1338.31
Ethereum
$3,120.52
-21.05
Litecoin
$87.78
+2.82
DigitalCash
$30.00
-0.58
Monero
$118.96
-1.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.31
+0.71
Dogecoin
$0.15
-0

Terra Topluluğu, USTC’yi Tekrardan 1 Dolara Ulaştırmayı Hedefliyor!

0 883

USTC, Terra’nın topluluğa eski stablecoin projesini 1 dolara döndürmek ve orada tutmak için çalışmaya çağıran bir teklif yayınlamasından kısa bir süre sonra %57 yükselmeyi başardı.

USTC 1 dolara mı gidiyor?

Terra Classic topluluğu, büyük bir çöküş yaşayan ve piyasalarda tarihi bir etki yaratan stablecoin’in geri dönüş yapmasını umut ediyor.

Dün, Terra geliştiricisi Tobias Andersen, Terra Classic topluluğunun ekosistemin orijinal stablecoin projesi TerraClassicUSD’yi (USTC) kurtarmaya çalıştığını ve 1 dolara geri döndürülmek istendiğini belirten bir Medium yazısı yayınladı. Bu yazı, USTC’nin Binance’te (token için en fazla likiditeye sahip borsa) hızla yükselmesine neden oldu ve onu 0.029 dolardan 0.059 dolara kadar getirdi. CoinGecko verilerine göre USTC, 18 Haziran’da 0,006 dolara ulaştığından bu yana %592 yükseldi.

Eskiden UST olarak bilinen algoritmik stablecoin, Terra’nın amiral gemisiydi. Algoritma, kullanıcıların 1 dolarlık LUNA (Terra’nın UST için yerel yönetim ve dengeleme tokeni) yakarak 1 UST oluşturmasını ve aynı zamanda bunun tersinin yapılmasını sağlar. Mekanizma, 2021 boğa koşusu sırasında piyasa değeri açısından LUNA ve UST’nin en büyük iki kripto para birimi olmasına yardımcı oldu. Bununla birlikte, stablecoin projesi Mayıs ayı başlarında sabitlemesini kırdığında ve yatırımcıların ona olan güvenini kaybettiğinde olumsuz bir hava da yarattı. UST, LUNA ve Terra ekosisteminin geri kalanı çöktü ve birkaç gün içinde kripto pazarından anında 40 milyar doları sildi.

Andersen’ın hedefi ve teklifin içeriği

Andersen, USTC kapsamındaki düzenlemenin, yeni şirketleri Terra Classic’in mevcut blok zinciri altyapısını kullanmaya teşvik ederek sağlanabileceğini savundu. Bu amaçla, Andersen USTC için bir katılım mekanizmasının uygulanmasını, LUNC stake için bir kilitleme döneminin ve kısmi bir takas ve bölünmüş fon mekanizmasının (daha sonra vergilendirilebilir) oluşturulmasını önerdi. Ancak Terra geliştiricileri, bu özelliklerin başarılı bir şekilde uygulanmasının bile USTC’nin konumunu yeniden kazanmasına bir şekilde nasıl yardımcı olacağını tam olarak anlayabilmiş değil.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.