Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Terra Kurucusu Do Kwon’un Pasaportu İptal Ediliyor!

0 292

Bu ayın başlarında, Güney Koreli savcılar, Terra kurucusu Do Kwon’un teslim olmaması halinde pasaportunun geçersiz olacağını açıklamıştı. Bunun için son tarih önümüzdeki hafta 19 Ekim olarak belirlenmiş durumda. Do Kwon’un şu anda kırmızı bültenle arandığını ve nerede olduğu hakkında hala bilgi olmadığını belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte savcılar hala, 60 milyar dolarlık Terra ekosistem çöküşünü araştırmak için Do Kwon’u arıyorlar.

Terra ekosisteminin çöküşü, sonraki aylarda kripto alanında birçok şirkette iflasa ve sorunlara yol açtı. Do Kwon, soruşturma kurumlarıyla işbirliği yapacağını söylese de, tekrarlanan taleplere rağmen ortaya çıkmış değil. Sonuç olarak, Güney Koreli savcılar Kwon’un pasaportunu 19 Ekim’deki son tarihten sonra iptal etmeye karar verdiler. Böyle bir durumda Kwon hangi ülkedeyse, yasa dışı ikamet etme durumuna düşecek ve sınır dışı edilecektir.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ve Seul Güney Bölge Savcıları, geçen hafta 5 Ekim’de Do Kwon’dan pasaportunu iade etmesini istediler. Pasaport, bildirim tarihinden itibaren 14 gün içinde iade edilmezse Pasaport Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca geçersiz hale gelecek. Bu nedenle, Kwon 19 Ekim’den sonra sınır dışı edilen bölgede yasadışı bir şekilde ikamet ediyor durumda olacak.

Do Kwon iddiaları reddediyor

Terra kurucusu Do Kwon, aleyhindeki iddiaları reddetti ve masum olduğunu belirtti. Terra’nın kurucusu, son tweetinde nihayet devlet kurumlarının siyasi kazançları için halka karşı kripto para kullandığını belirtti. Son iki hafta içinde savcılar Terraforms Lab’ın BTC rezervlerini dondurdu ve onları OKX ve KuCoin kripto borsalarına taşıdı. Ancak Do Kwon, dondurulan fonların kendisine ait olmadığını söyledi. Güney Koreli savcılar ise soruşturmalarını Do Kwon’un ötesine taşıyor. Kwon’a daha yakın olan diğer beş kişiyi ve ortaklarını aramaya devam ediyorlar. Savcılar, Terraform Labs başkanı Yoo Mo’nun daha fazla soruşturma için gözaltına alınacağını söyledi. Ancak mahkeme, “tutuklamanın gerekliliğini ve inandırıcılığını anlamak zor” diyerek tutuklama emrini reddetti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.