Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,101.77
-1855.1
Ethereum
$3,206.95
-42.53
Litecoin
$85.02
-0.01
DigitalCash
$30.86
-0.69
Monero
$121.38
-2.09
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.18
-1.21
Dogecoin
$0.16
-0.01

Solana Ağının Kilitlenmesinin Ardından Önemli Değişiklikler Geliyor

0 465

Geçen hafta, Solana’nın blockchain ağı 7 saat boyunca doğrulayıcıları PoS konsensüsünden çıkaran ve blok üretimini durduran büyük bir kesinti yaşadı. Robotlar, NFT’ye dayalı Solana Candy Machine projesi için çalışırken bu kesinti yaşanmıştı.

Bu robotlar daha sonra inanılmaz miktarda trafik göndererek, dört milyon işlem veya saniyede 100 gigabit veri rekoru kırılmasına neden oldu. Üç gün sonra, Solana’nın geliştiricileri, saldırı ve Solana’nın blok zincirini daha sağlam hale getirmek için atacakları adımlar hakkında ayrıntılı bir rapor hazırladı.

2022’nin başından itibaren Solana, NFT para birimleri tarafından aşırı yüklenen bot faaliyet ağını rahatsız eden bir dizi sorun yaşadı. Solana’nın geliştiricileri, ağ istikrarını ve esnekliğini ele almak için üç büyük yeni geçişi duyurdu.

Solana ağında üç büyük değişiklik

Solana’nın geliştiricileri, Solana’nın blok zincirine getirecekleri bazı teknik değişiklikleri paylaştılar.

QUIC – Solana geliştiricileri, Google QUIC üzerinden Solana protokollerini dağıtacak. Solana ağı şu anda RPC düğümleri ve mevcut lider arasındaki işlemleri iletmek için ham UDP tabanlı bir protokol uyguluyor.
Solana şöyle açıklıyor: “UDP’nin bağlantısı olmadığı ve akış denetimi ile alım tanıma özelliği olmadığı için, kötü niyetli davranışı caydırmanın veya azaltmanın anlamlı bir yolu yok.” Temel QUIC protokollerini uygulamak, TCP gibi oturum ve akış kontrolü sağlayacaktır.

Taahhüt ağırlıklı işlem QoS: Bu, ilk gelene ilk hizmet esasına göre işlemleri sorunsuz bir şekilde kabul etme uygulamasına son verecektir. Geliştirici Notu: “Solana bir PoS ağı olduğundan, bahis kullanımını işlem hizmet kalitesine genişletmek doğal bir seçimdir.”
QoS ağırlıklı yükümlülükler şu anda QUIC ile paralel olarak gelişmektedir. QUIC ile çalışırken sağlam performans sağlar.

Ödeme önceliği: Bir ödeme modelinin getirilmesi, kullanıcıların işlemlerinin aciliyetini ifade etmelerini sağlayacaktır. Solana’nın geliştiricileri şu yorumu yaptı: “Hesaplama Bütçesi programında, kullanıcıların bir işlemi tamamlamak ve bir bloğa kaydetmek için herhangi bir “ekstra ücret” almalarına olanak tanıyan yeni bir talimat getirildi.”
İşlemin ağırlıklı önceliği, bu ücretin gerekli hesaplama birimlerine oranına bağlı olacaktır.

Solana’nın geliştiricileri, Solana Blockchain’in ödeme yapılarının nasıl çalışacağını henüz açıklamadı.

Yatırımcılar ApeCoin Varlıklarını Boşaltıp Bu Projeye Giriyor!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.