Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Kod Hatası Nedeniyle 5 Milyar Blok Ödülü Verildi

0 310

Kod Hatası Nedeniyle 5 Milyar Blok Ödülü Verildi

Bitgrin (XBG) ağında maksimum arz 21 milyon XBG şeklinde belirlenmiş olmasına rağmen bir blokla milyarlarca token üretildi.4 Haziran’da tarihinde önde gelen kripto para bilgi sitesi CoinMarketCap, takipçilerini Twitter üzerinden uyardı. Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Uyarı: Maksimum 21 milyon arz olmasına rağmen milyarlarca XBG’nin basıldığına dair raporlar aldık.”

Açıklama, CoinMarketCap’in özel BitGrin sayfasında da yer alıyor. İlginç bir şekilde, sayfada coin’in “anonim bir geliştirici ekibi tarafından 31 Ocak 2019’da başlatıldığı” belirtiliyor. Haber yayına hazırlanırken piyasa verilerine göre son 24 saatte yaklaşık yüzde 11,5 değer kazandığı gözüküyor.

Tek blok ile beş milyar XBG üretildi

Bitgrin’in baş geliştiricisi Pharazen,yaptığı açıklamada, tek blok için beş milyar XBG ödülü verildiğini ve kripto para biriminin toplam arzının 5.021.000.000 XBG’ye ulaştığını söyledi. Yaşanan bu sıra dışı durumun kodda bir hatadan kaynaklandığını tespit ettiklerini, söz konusu ağdan çıkardıklarını söyledi.Pharazen, coin’lerin kendisinin bile erişemeyeceği bir adrese aktarıldığını belirtti. Ancak bunun kanıtlanamayacağını da itiraf etti. Mimblewimble özellikli kripto para birimlerinin yakılamayacağını iddia ederken, paraları kimse tarafından erişilemez hale getirmek için ağa hard fork (sert çatallanma) işlemi uygulamayı planladığını söyledi.

Benzer bir örnek de Bitcoin’in hard fork’u Bitcoin Private (BTCP) üzerinde olmuştu. Söz konusu blockchain’in geliştiricileri, “asla ağda bulunmayacak” 2,04 milyon adet BTCP’nin oluşturulduğunu doğrulamıştı.

Token ya da coin yakma işlemi nedir?

Kripto para ekosisteminde oldukça yaygın olan “Coin Burn”, “Token Burn” ya da “Coin Yakma İşlemi”, mevcut kripto paraların belli bir kısmının kalıcı biçimde dolaşımdan çıkarılması anlamına gelir.Genellikle coin’in geliştiricileri tarafından uygulanan bu yöntemde, mevcut tokenlerin belirli miktarı “yakılır”, yani kasıtlı biçimde dolaşımdan çıkarılır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.