Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,760.78
+118.55
Ethereum
$3,051.65
+9.53
Litecoin
$81.16
+3.56
DigitalCash
$28.59
+1.14
Monero
$116.75
-5.59
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.97
+0.24
Dogecoin
$0.15
-0

Do Kwon’un Savunmasının Yalanlanmasıyla Terra Fiyatında Ani Düşüş

0 246

Güney Koreli savcılardan oluşan bir ekip, Terra’nın kurucusu Do Kwon’un “Görev ya da başka bir şey için aday olmayacağım” tweetini attığında “görünüşe göre kaçtığını” iddia etti. Güney Kore mahkemesi Do Kwon ve diğer beş kişi için Sermaye Piyasası Yasasını ihlal ettikleri için tutuklama emri çıkardı ve Singapur’a kişinin iadesini talep etti. Ancak Singapur polisi, Do Kwon’un artık Singapur’da olmadığını doğruladı.

Bu arada, Güney Kore’nin Terra yönetimine uyguladığı baskı, Terra Classic (LUNC) ve Terra (LUNA) fiyatlarının bir haftada sırasıyla %33 ve %50 düşmesine neden oldu.

Savcılar, Do Kwon’un işbirliği yapmadığını belirtiyor

Yerel medya Yonhap’ın 18 Eylül’de bildirdiğine göre, Seul Güney Bölge Savcılığı, Terra’nın kurucusu Do Kwon’un “görünüşe göre kaçak” olduğunu söyleyerek savunmalarını reddetti. Yorum, Do Kwon’un “Firarda değiliz ve yetkililerle tam işbirliği yapıyoruz” tweet’inden sonra geldi.

Savcılar, Do Kwon’un Mayıs ayındaki Terra LUNA krizinden bu yana firarda olduğunu söylüyor. Do Kwon da dahil olmak üzere Terra’nın yöneticilerinin çoğu, Güney Kore’den Singapur’a kaçmış ve soruşturmayla işbirliği yapmamıştı. Bu nedenle, Seul Güney Bölge Savcılığı yakın zamanda Do Kwon ve diğer beş kişi için tutuklama emri çıkardı. Ancak Singapur polisi, Do Kwon’un artık Singapur’da olmadığını belirtiyor. Savcı grubu daha önce Terra’nın kurucusunu ve geçersiz pasaportunu Singapur’dan iade etmek için Interpol ile birlikte çalıştıklarını bile iddia etmişti. Ayrıca savcılar, Do Kwon’un sorgulanmak üzere savcıların önüne çıkma niyetinde olmadığını açıklamak için avukat tuttuğunu söyledi.

Terra Classic (LUNC) fiyatı düşmeye devam ediyor

Do Kwon’un açıklamalarının ardından oluşan olumsuz durum, Terra Classic’in (LUNC) fiyatının son 24 saatte %12 ve hafta için %33 düşmesine neden oldu. Ayrıca Terra’nın (LUNA) fiyatı bir günde yaklaşık %13 ve bir haftada %50 düştü.

Yaşananlara ek olarak ağdaki %1,2 vergi teklifi onaylandı ve kripto borsası Binance de desteğini açıkladı. Bununla birlikte, vergi yakma yalnızca Binance’de para yatırma ve çekme gibi zincir üstü faaliyetler için geçerli olacak. Bu arada, Terra Classic topluluğu, Terra’nın kurucusunun teklifler veya değişikliklerle hiçbir ilgisi olmadığını iddia ederek LUNC fiyatını desteklemeye devam etme sözü verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.