Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,538.44
-1291.66
Ethereum
$3,201.10
-98.35
Litecoin
$83.73
-0.61
DigitalCash
$29.13
-0.83
Monero
$125.72
+1.52
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.62
-0.82
Dogecoin
$0.14
-0

Terra Kurucusu Do Kwon, Yasal Aksiyonlar İçin Avukatlar Tuttu

0 201

Terra’nın kurucusu Do Kwon, Seul Güney Bölge Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmaya yanıt olarak yasal işlemleri yürütmek için yerel bir hukuk firmasından avukatlar tuttuğunu duyurdu.

Güney Koreli savcılar kısa süre önce 15 kripto şirketinde arama ve el koyma operasyonları gerçekleştirdi, Terra yöneticilerinin ve ortaklarının evlerine ve ofislerine baskın düzenledi ve Do Kwon ve diğer Terra yöneticilerinin mahkemeye çıkması için mahkeme celbi yayınladı.

Do Kwon, yasal aksiyonlar için şirket içi avukatları güçlendiriyor

Yerel basında çıkan haberlere göre, Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon, Güney Kore’deki bir hukuk firmasından avukatları, Seul Güney Bölge Savcılığı tarafından Terra’ya yönelik bir soruşturmaya yanıt olarak yasal işlem hazırlamak üzere işe atadı.

Do Kwon, Terra LUNA olayı ve dolandırıcılık soruşturmasında savunmasını hazırlamak için Seul Güney Bölge Savcılık Ofisine bir avukat randevu mektubu gönderdi.

Yakın tarihli bir röportajda Terra’nın kurucusu Do Kwon, Güney Kore’ye dönme planı olmadığını söylemişti. Ayrıca kendisine göre, Güney Koreli yetkililer onunla temasa geçmedi veya aleyhinde herhangi bir suçlamada bulunmadı. Ancak yetkililer ve mahkemeler, soruşturma ve yargılama için Do Kwon, Daniel Shin ve diğer Terra yöneticilerini mahkemeye çağırdı.

ABD’de Ortak Mali ve Menkul Kıymetler Suç Soruşturma Ekibi, Kwon ve ortaklarına karşı Terra LUNA olayı ve dolandırıcılık iddialarıyla ilgili işlem kayıtlarını ve diğer kanıtları topladı. Buna ek olarak, Do Kwon’un mahkemeler önünde bekleyen birçok toplu davası da bulunuyor.

Soruşturma ekibi Do Kwon’a bir “varış bildirimi” yayınladı. Ayrıca Daniel Shin ve Kim Mo gibi Terra yöneticilerinden “seyahat yasağı” bildirimleri de gönderildi.

Ancak Do Kwon, kendisine yöneltilen dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarını da reddetti ve şunu belirtti:

“Açık satış güçlerinin yararlanabileceği zayıflıklardan ben sorumluyum.”

Terra’nın kurucusu, yetkililere ve mahkemeye karşı tamamen dürüst olacağını aktardı. Müfettişlerle işbirliği yapacağı ve Terra LUNA kazasıyla ilgili gerçekleri paylaşacağı da aktarıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.