Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Terra Classic (LUNC) Fiyatı Eylül Ayında Neden Arttı? İşte Nedenleri!

0 311

Terra Classic (LUNC), Eylül ayında şimdiye kadarki en iyi performans gösteren kripto para birimi oldu ve yalnızca son yedi günde neredeyse %100 değer kazanmayı başardı.

Terra Classic kripto pazarında öne çıktı

LUNC, Eylül ayının başından bu yana %250’den fazla artışla 0.000594 dolara kadar yükseldi. Bu arada, Bitcoin (BTC) %4 ve Ethereum  (ETH) aynı dönemde sadece %3,5 yükseldiler. Terra Classic’in pazar getirileri, Mayıs ayında çöken 40 milyar dolarlık bir proje olan feshedilmiş Terra Token (LUNA) ile olan ilişkisine rağmen gelmiş durumda. Terra Classic, aynı Terra projesinin yeniden markalanmış bir versiyonu ve bu nedenle başlangıcından bu yana analistlerin ve yatırımcıların şüpheciliği üzerinde duruyor. Ancak, yatırımcılar son haftalarda bu uyarıları görmezden geldi ve birkaç önemli katalizör onları LUNC satın alma konusunda etkiledi diyebiliriz.

Stake hizmeti

Ağustos ayında Terra Classic zincirinde yeni bir stake hizmeti başlatıldı. Kripto paralarda zor durumlar yaşanırken bile devam eden LUNC fiyat rallisi için ilk bu durum büyük bir itici güç olarak hizmet etti.
LuncStaking_Bot’a göre, kullanıcılar Terra Classic’te 610 milyar LUNC’yi net 6.9 trilyon birime karşı stake etti. Başka bir deyişle, toplam LUNC arzının yaklaşık %9’u dolaşımdan çekildi.
StakingRewards’dan elde edilen veriler, Terra Classic staking’in kullanıcılara kripto endüstrisindeki en yüksek ödemelerden biri olan yıllık %37,8 getiri sağladığını gösteriyor. Daha yüksek getiriler, LUNC talebini beslemede önemli bir rol oynamış olabilir ve aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi, token fiyatının stake hizmetinin başlatılmasından bu yana %450’den fazla artmasına neden olmuş olabilir.

LUNC yakma

Staking’e ek olarak, Terra Classic geliştiricileri, LUNC’lerin arzını düşürmek için bir token yakma mekanizması da tanıttılar. Terra Classic topluluğu üyesi Edward Kim, Eylül ayı başlarında LUNC zincirindeki işlemlere %1,2 işlem vergisi uygulanmasını önerdi. Bu vergiden kaynaklanan süreçler sonunda ölü bir adrese ulaşacak, bu nedenle LUNC arzının bir kısmı kalıcı olarak dolaşımdan çekilecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.