Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

Cardano, Ethereum’un Yerini Alacak Mı?

0 418

Cardano, Ethereum’un Yerini Alacak Mı?

Popüler kripto analisti Lark Davis, Cardano ve lider altcoin Ethereum arasındaki tartışmaya değiniyor. Lark Davis, Cardano’nun ETH’yi geride bırakma olasılığını her bir metrik bazında yorumluyor. İşte sonuçlar…

Lark Davis: Lider altcoin Ethereum (ETH), açık bir şekilde şu anda öncü

Yüksek profilli kripto paralara yeni bir genel bakışta Lark Davis, her akıllı sözleşme platformunun artılarını ve eksilerini araştırıyor. Analist, Ethereum’un (ETH) açık bir şekilde şu anda öncü olduğunu açıklıyor. Lark Davis konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

ETHEREUM, BLOCKCHAİN ALANINDAKİ EN BÜYÜK MERKEZİ OLMAYAN GELİŞTİRME TOPLULUĞU TARAFINDAN SÜRDÜRÜLÜYOR. GELİŞTİRİCİ AÇISINDAN ÇOK İLERİDE… ETH DİĞER AKILLI SÖZLEŞME PLATFORMLARINDAN O KADAR ÇOK İLERİDE… BU NEDENLE ETHEREUM’UN BU KONUDAKİ ÜSTÜNLÜĞÜ NEDENİYLE NEREDEYSE HİÇ ALAKALI BİR METRİK BİLE OLMAYACAK. ETHEREUM AĞINDAKİ YÜKSELTMELER, PROAKTİF OLMAK YERİNE ZAMAN İÇİNDE REAKTİF OLDU. TEMEL OLARAK ETHEREUM’UN YAKLAŞIMI, İŞLERİ YANLIŞ GİTTİKÇE VEYA İYİLEŞTİRİLMEYE İHTİYAÇ DUYDUKÇA DÜZELTMEKTİR. BİRKAÇ YIL İÇİNDE AĞDA GERÇEK ANLAMDA ÖNEMLİ BİR YÜKSELTME YAPILMADI. BUNUNLA BİRLİKTE, ETHEREUM ŞU ANDA TARİHİNİN ETH 2.0 ADI VERİLEN EN BÜYÜK YÜKSELTME SÜRECİNDE….

ADA/USD Fiyat Grafiği – Kaynak: Tradingview

Lark Davis: Cardano Blockchain’inde hala tam işlevsel bir akıllı sözleşme ortamı yok

Lark Davis, yükseltmenin Ethereum’un proof of work sistemini ortadan kaldıracağını ve staking’i uygulayacağını, ölçeklenebilirliği artıracağını ve platformda uygulama oluşturmayı ve kullanmayı kolaylaştıracağını belirtiyor. Diğer taraftan analist, Cardano’nun (ADA) Blockchain dünyasını daha fazla kullanıcıya ve kullanım durumlarına açmak için tasarlanmış daha yeni ve çalışması daha kolay bir kodlama dili kullandığını açıklıyor.

Bununla birlikte, Cardano ekosisteminin arkasındaki teknoloji şirketi olan IOHK’nın kademeli, çok aşamalı uygulaması nedeniyle, Cardano Blockchain’inde hala tam işlevsel bir akıllı sözleşme ortamı yok. Lark Davis konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

IOHK’DA GELİŞTİRİLEN HER ŞEY, HAKEMLİ, ŞEFFAF, AKADEMİK ARAŞTIRMALARA DAYANIYOR. ŞİMDİ BU, YALNIZCA KANITA DAYALI YÖNTEMLER KULLANILARAK GELİŞTİRMEYİ SAĞLAMAK İÇİN YAPILIR. OLDUKÇA HAVALI, DEĞİL Mİ? ANCAK BU, CARDANO İÇİN ÇOK DAHA YAVAŞ BİR PAZARA SUNMA STRATEJİSİ İLE SONUÇLANDI. BU NEDENLE DÖRT YIL SONRA ÇOK AMA ÇOK YAKLAŞMIŞ OLSAK DA HALA AKILLI SÖZLEŞMELERİMİZ YOK.

ETH/USD Fiyat Grafiği – Kaynak: Tradingview

Lark Davis: Öngörülebilir gelecekte Ethereum’un kazanacağını düşünüyorum

İkisini karşılaştırdığımızda Lark Davis, Ethereum’da diğer Blockchain’lerin toplamından daha fazla ademi merkeziyetçi uygulama olduğunu belirtiliyor. Cardano’nun herkese açık uygulaması yoktur.  Ayrıca  analist, Cardano’nun Ethereum’dan çok daha az ortaklığı olduğunu söylüyor. Ancak analist Blockchain platformunun, profesyonel hizmet ağı Price Water house Coopers (PwC) gibi birkaç kaliteli ortağa sahip olduğunu belirtti. Bununla birlikte operasyonlar açısından Lark Davis, Ethereum’un yavaş ve pahalı olduğunu belirtiyor. Lark Davis konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

CARDANO, TAM TERSİNE, ÇOK UCUZ, CEHENNEM KADAR HIZLI, ANCAK ŞU ANDA ONUNLA GERÇEKTEN HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSINIZ, SADECE BAHSE GİRMEKTEN BAŞKA… SON KARARIM? TEK BİR AĞA, BİRÇOK ZİNCİR TEORİSİNE ŞAHSEN ABONE OLUYORUM, ANCAK BİR ARAMA YAPMAK ZORUNDA KALIRSAM, KAFAMA SİLAH DAYARSAM, BU ETHEREUM OLACAK. ŞU ANDA VE ÖNGÖRÜLEBİLİR GELECEKTE ETHEREUM’UN KAZANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM… ŞU ANDA ETHEREUM, AĞ ETKİSİ, GELİŞTİRİCİLER, CÜZDANLAR, UYGULAMALAR VE BUNLARIN HEPSİ AÇISINDAN İNANILMAZ DERECEDE İLERİDE. VE EVET, İŞLER HIZLA DEĞİŞEBİLİR, ANCAK ŞU ANDA ETHEREUM İÇİN DE İŞLER HIZLA DEĞİŞİYOR, BU YÜZDEN BUNU AKLINIZDA BULUNDURUN. ETHEREUM İÇİN ÖNEMLİ BİR ÖLÇEKLENDİRME ÇÖZÜMÜ OLAN OPTİMİSM, ŞU ANDA AKTİFLEŞTİRMEYE SADECE BİRKAÇ HAFTA KALDI. VE ETHEREUM 2.0? GERÇEKTEN O KADAR UZAKTA DEĞİL, BELKİ BİR YIL KADAR. POPÜLER ALTCOİN CARDANO, BİR YIL İÇİNDE ETHEREUM’UN ÇILGIN AĞ ETKİSİNİ GERÇEKTEN YAKALAYIP GEÇEBİLECEK Mİ?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.