Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Goldman Sachs, Bitcoin ile İlgili Bir Yatırım Ürünü İçin Başvuruda Bulundu

0 371

Goldman Sachs, Bitcoin ile İlgili Bir Yatırım Ürünü İçin Başvuruda Bulundu

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs, müşterileri dolaylı olarak Bitcoin (BTC)’e maruz bırakabilecek bir yatırım ürünü için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.Bir “bağlantılı senet” (bir menkul kıymete veya sepete veya ETF gibi menkul kıymetlere bağlı gelir üreten bir ürün) kavramı geçen SEC başvurusunda, yatırımcıların “yıkıcı yeniliğe” yatırım yapabileceği söyleniyor.

“Bağlantılı senet”, Grayscale Bitcoin Investment Trust’a yatırılan bir borsa yatırım fonu (ETF) olan ARK Innovation’ı takip ettiğinden, yatırımcılar en büyük dijital varlığa yatırım yapabilir, ancak doğrudan değil.ETF, yatırımcıların gün boyunca temel bir varlığın değerini temsil eden hisse senetlerini alıp satmasına olanak tanır.

Yatırımcıların dijital varlığı temsil eden hisseleri satın almalarına olanak tanıyan bir Bitcoin ETF’i ABD’de henüz mevcut değil. Bugün başvurusunu yeni yapan yatırım devi Fidelity de dahil olmak üzere pek çok şirket bir ETF çıkarmaya çalıştı. SEC, geçmişte bu ürünleri onaylama konusunda isteksiz davrandı; ancak BTC piyasasının manipülasyonuyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Ancak Bitcoin ETF’leri başka bir yerde piyasaya sunuldu: Kanada ve Bermuda.Goldman’ın 19 tarihli başvurusu bir ETF’e yönelik değil. Bitcoin hisselerine dolaylı yoldan yatırım yapılan bir ETF’i takip edecek bir ürüne yönelik.

Goldman Sachs ve Bitcoin

Ve bu durum, Goldman Sachs’ın Bitcoin’e ilgi gösterdiğinin bir başka işareti.Banka önceden coin konusunda şüpheliydi. Geçen yıl, Bitcoin’in bir varlık sınıfı olduğunu reddetti. Ancak o zamandan beri BTC vadeli işlemlerine başlayacağını ve 2018’de aniden kapattıkları kripto para birimi alım satım masasını yeniden açacağını söyledi.

Decrypt’te yer alan bilgilere göre Bloomberg ETF analisti Eric BalchunasIt, Goldman’ın yeni BTC ile bağlantılı ürününün “daha büyük kurumsal müşterileri için ‘yan bir bahis’ olduğunu” söyledi:

SEC başvurusunda şu ifadeler yer alıyor:

“ETF, DOLAYLI OLARAK BİTCOİN GİBİ KRİPTO PARA BİRİMLERİNE MARUZ KALABİLİR. ETF’NİN KRİPTO PARA BİRİMİ YATIRIMI ZAMANLA DEĞİŞEBİLİR VE BU NEDENLE BU TÜR BİR RİSK HER ZAMAN ETF PORTFÖYÜNDE TEMSİL EDİLEMEYEBİLİR.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.