Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,150.00
+83.08
Ethereum
$3,135.29
-7.43
Litecoin
$83.40
+0.89
DigitalCash
$30.06
+0.08
Monero
$119.40
+1.66
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.10
-0.03
Dogecoin
$0.15
-0

Paribu Ceo : Türkiye kripto para sektöründe büyük bir ülke

0 457

Paribu Ceo : Türkiye kripto para sektöründe büyük bir ülke .

Paribu CEO’su Yasin Oral, 2020 yol haritasını paylaştığı duyuruda Türkiye’ye giriş yapan küresel borsaların durumuna ilişkin değerlendirme yaptı. Yeni yıl itibarıyla 550 bin kullanıcıya ulaşan yerli kripto para borsası Paribu’nun CEO’su Yasin Oral, 11 Ocak tarihli blog yazısında hem Paribu’nun 2020 yol haritasını çıkardı hem de Türkiye’deki kripto ekosistemini değerlendirdi.  Türkiye’nin yabancı kripto para platformları için cazip bir pazar haline geldiğini yazan Oral, birçok küresel borsanın ülkeye girişine önayak oluşturan eski istatistikler konusunda uyardı:

“Bazı online araştırmalarda Türkiye’de kripto para kullanıcılarının oranının yüzde 20’lerde olduğu görülüyor. Bu sonuçların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ise şüpheli. Zaten online kullanıcı olan ve kripto para dünyasına yabancı olmayacağı öngörülen bir kitlenin verileri Türkiye pazarı için doğru gösterge olmayabilir.”

Türkiye kripto için büyük ve önemli bir ülke

Kripto paraya dünyada öncülük eden ülkelerde bir merkez edinemeyen borsaların, Türkiye’yi bir liman olarak görmeye başladığına dikkat çeken Oral, “Türkiye küçük bir üs ve liman olarak kullanılması düşünülemeyecek kadar büyük ve önemli bir ülke.” diye ekledi.

“Rekabet bir sektörün gelişimi için en önemli koşullardandır ve önceliği iyi hizmet vermek olan, uluslararası alanda kendini ispatlamış platformların günün birinde Türkiye’de olması halinde bu rekabetin sektöre büyük fayda sağlayacağını biliyoruz.”

Paribu’nun Türkiye merkezli bir kripto para borsası olarak faaliyet gösterdiğini hatırlatan Yasin Oral, yasal mercilerle dirsek temasında çalıştıklarını ve süreçlerde şeffaflığa öncelik verdiklerini sözlerine ekledi: “Paribu, yerel pazardaki başarısını ve hizmetlerini global ölçekte sürdürmek için çalışmalarını sürdüren bir platform. Bu yüzden Türkiye pazarına farklı beklentilerle gelen şirketlerle ayrışıyoruz.” Oral, “Türkiye’de çok fazla kripto para borsası oluştu ve bunun mağduriyet oluşturmasından, ekosistemdeki bütünlüğü bozmasından endişe ediyoruz. Bu nedenle ziyadesiyle hassas davranıyoruz.” diye konuşmuştu.

Türkiye Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto para piyasalarında yapılan işlemlerle ilgili yasal bir çerçeve oluşturmak için çalışmalarını başlattı. Habere göre Türkiye’deki kamu kuruluşları, kripto piyasalarında yatırımcıların güvenliğini sağlamak için SPK ile temasa geçti. Türkiye’de yerel ekip kurmak için adım atan küresel kripto para borsaları arasında Binance ve Huobi de yer alıyor. Huobi, Türkiye ekibinin başına Alphan Göğüş’ü getirmişti. Öte yandan, Binance ise Türkiye ekibini oluşturmak için bir dizi yönetici pozisyonu açtığını duyurmuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.