Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,985.67
-488.55
Ethereum
$3,067.73
-13.73
Litecoin
$82.76
+1.67
DigitalCash
$30.03
+0.2
Monero
$117.80
-0.46
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.54
+0.49
Dogecoin
$0.15
0

Onlarca OpenSea Kullanıcısı Bu Yöntemle NFT’lerini Kaybetti

0 407

NFT ürünlerinin popülaritesi her geçen gün artarken OpenSea kullanıcıları yeni dolandırıcılık yöntemlerinin kurbanı haline geliyor. Son olarak da OpenSea kullanıcılarını hedef alan bir dolandırıcılık yöntemi onlarca kişiyi mağdur etmiş durumda. Mağdurlar bu saldırılarda NFT’lerini kaybederken zararın da ciddi miktarlarda olmasından korkuluyor.

OpenSea Kullanıcıları Bu Maillere Dikkat!

Popüler NFT platformu OpenSea kullanıcıları son günlerde kendi ürünleri hakkında sahte mail bombardımanına tutuluyorlar. Saldırganlar tarafından gerçek bir mailmiş gibi tasarlanan bu mailler aslında tamamen farklı bir siteye sizleri yönlendiriyor. Bilgisayar korsanları tarafından tasarlanan siteye bilgilerinizi girdiğinizde ise ürünlerinize erişimi kaybedebiliyorsunuz. Konu hakkında şirketin CEO’su Devin Finzer da kullanıcıları uyaran ve olayı doğrulayan bir paylaşımda bulundu:

Şu ana kadar saldırılardan etkilenen 32 kişiyi tespit ettiklerini açıklayan Finzer, buna ek olarak gelen mail adreslerinde kullanıcılar tarafından opensea.io dışında herhangi bir bağlantıya tıklamamaları gerektiği belirtildi. Ayrıca NFT platformunun web sitesi üzerinden de “OpenSea’nin dışından kaynaklanan bir kimlik avı saldırısı söylentilerini araştırmaya devam ediyoruz. opensea.io dışındaki linklere tıklamayın.” uyarısı yapılıyor.

Son zamanlarda giderek artan bu saldırılar birçok farklı yöntem ile yapılabiliyor. Ancak ana odak kullanıcıları farklı bir web sitesine yönlendirmek olduğu için dikkatli olmalısınız. Şirket tarafından da tavsiye edildiği gibi orijinal OpenSea adresini tarayıcınıza yer imi olarak kaydederek işinizi sağlama almak en iyisi olacaktır.

FED Yetkililerinin Kripto Para Ticareti Yapması Kısıtlanıyor

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.