Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,159.23
+323.36
Ethereum
$3,128.91
+17.83
Litecoin
$85.64
+2.05
DigitalCash
$30.20
+0.6
Monero
$120.80
+2.92
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.79
+0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Okex : 2 Kripto Parayı Öne Çıkardı: “Dünyaya Hükmedebilirler”

0 407

Okex : 2 Kripto Parayı Öne Çıkardı: “Dünyaya Hükmedebilirler”

Dev Bitcoin borsasının CEP’su Jay Hao, küresel para sisteminin bozulduğunu ve yeniden yapılandırılması gerektiğini söylüyor. OKEx’in CEO’su, Bitcoin veya Libra gibi “süper egemen” bir para biriminin daha dengeli bir sistem için en büyük umut olacağına inanıyor. Yakın zamanda yapılan bir OKEx Academy yayınında Hao, küresel ekonominin gelişmiş ülkeler için çok daha kötü durumlar ortaya koyacağını ifade ediyor. Bu dengesizliğin kökeninde, sistemin tek bir egemen para birimine (ABD doları) dayanması gerçeği yer alıyor.

Hao’ya göre, FED ve diğer merkez bankalarının büyümeyi teşvik etme yönündeki mevcut çabaları küresel bir salgına karşı beyhude bir çabanın işareti. “Sınırsız para basımı” ile ilgili olarak bunun ölümün kıyısına gelmiş bir hastanın sadece sağlıklı beslenme ile iyileşmesini umuyormuş gibi benzetmesi yapan CEO, eski parasal hilelerin mevcut krize karşı işe yaramayacağını söylüyor. Hao ayrıca, OKEx Academy  için son günlerde yayınlanan bir blog yazısında, oluşturulan ek likiditenin tekrar üretime başlamayacağını yazdı, çünkü milyarlarca insan şu anda bir tür sosyal izolasyon altında ve şirketler hiçbir şey üretmiyor. Hao, daha fazla para basmak yerine, dünya hükümetlerinin katı kilitlenme önlemlerini uygularken hala var olan her türlü ekonomik faaliyeti desteklemeye çalışması gerektiğini söylüyor. Ona göre piyasaya olan güveni yeniden kazanmanın tek yolu da bu. CEO ayrıca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor:

“’Sınırsız para basımı” ile pazara likidite enjekte etmek tek başına işe yaramayacak. Son zamanlarda, küresel para sisteminin başarısızlıklara maruz kaldığını gördük. Belki de bu sistemin kripto para birimi ile iyileştirilmesi gerekebilecek.”

“Para Basımı Kötü Sonuçlar Doğuracak”

Hao, yaygın para basımının, niceliksel genişleme olarak kabul edildiği ABD ekonomisi için bile iyi bir karar olmadığını iddia ediyor. ABD dolarının dünyadaki ayrıcalıklı konumu, “maddi olmayan sömürü” durumu yaratır; bu da, küreselleşmeyi bozma hareketlerine, popülist grupların büyümesine ve dünyadaki büyük servet dengesizliklerine yol açar.

Hao’ya göre, küresel para sistemi ile ilgili sorun, tek bir egemen para birimine dayanmasıdır. Bu para birimi ABD doları olduğundan, küresel güç dengesi yalnızca ABD’ye doğru ağırlıklandırılabilir.

“Çözüm Bu İki Kripto Parada Olabilir”

Hao için en iyi çözüm, tek bir ulus devletle hiçbir bağı olmayan ve evrensel olarak kullanılan yeni bir “süper egemen” para birimi ile tekrar başlamak. Hem Bitcoin hem de Libra’nın yaygın olarak kullanılan ulusal olmayan bir para biriminde mevcut en iyi girişimi temsil ettiğini iddia ediyor. Bitcoin kesinlikle daha tarafsız ve tamamen sabit tedariki onu tartışmalı olarak daha uygun bir para teknolojisi haline getirmesine rağmen, Hao volatilitesini önemli bir sorun olarak belirtiyor. Bu arada, Libra, bir para sepetine sabitlenmesiyle, istikrarlı fiyatı sayesinde daha iyi bir değişim aracı olarak hizmet edebilir. Hao, gelecekte ulusal olmayan bir dünya para birimi oluşturmak için daha fazla çaba göstermenin gerektiğini de ekliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.