Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,629.33
+392.85
Ethereum
$3,255.98
+85.87
Litecoin
$87.02
+2.26
DigitalCash
$31.62
+0.3
Monero
$121.21
-1.01
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.03
+0.04
Dogecoin
$0.16
0

Nomad Hack Olayında 190 Milyon Dolar Çalındı

0 283

Nomad‘ın zincirler arası köprüsü, bugüne kadarki en büyük DeFi saldırılarından biri olarak tanımlanan olayda Pazartesi günü 190 milyon dolarlık fonu çaldırdı.

Nomad hack olayında190 milyon dolar kayıp

Nomad yaşadığı olayla birlikte, en son dokuz basamaklı kripto saldırısının hedefi olmuş durumda.

Zincirler arası token köprüsü, bir grup hırsızın çalınan yaklaşık 190 milyon dolarlık fonu çalmasına izin veren büyük bir istismar yaşadı. Saldırıyla ilgili haberler, güvenlik araştırmacılarının çok sayıda varlığın köprüden ayrıldığını fark etmesinin ardından ilk olarak sosyal medyada ortaya çıktı. Paradigma araştırmacısı samczsun’a göre, Nomad’s Replica sözleşmesindeki bir kusur, kullanıcıların küçük bir köprü depozitosu yapmalarına ve hiç yatırım yapmadıkları daha büyük miktarlarda fonları çekmelerine etkin bir şekilde izin verdi. Çoğu DeFi istismarı, genellikle Solidity hakkında derin bilgiye sahip deneyimli programcılar tarafından gerçekleştirilirken, bunlardan yararlanmak için basit bir kopyala ve yapıştır işlemi gerekir. Bu, oportünistlerin haber duyulur duyulmaz köprüden fon çalmak için akın ettiği ve samczsun’un “herkes için çılgın bir ücretsiz” olarak tanımladığı şeye yol açtığı anlamına geliyordu.

Kaybedilen toplam miktar doğrulanmasa da yaklaşık 190 milyon dolar değerinde sarılmış Bitcoin (WBTC), sarılmış Ethereum (WETH), USD (USDC) ve diğer varlıkların çalındığı tahmin ediliyor. Bu, saldırıyı şimdiye kadar DeFi alanına vuran en büyük saldırılardan biri haline getiriyor. Defi Llama’dan alınan verilere göre, proje şu anda toplam miktarın 12.750 dolarını bloke etti.

Göçebe ekibi Salı günü erken saatlerde Twitter’da “[olayı] araştırdıklarını ve daha fazla bilgi netleştikçe güncellemeler sağlayacaklarını” söyledi, ancak henüz bir otopsi raporu yayınlamadı.

Nomad, blockchain birlikte çalışabilirliğini sağlamayı amaçlayan birçok zincirler arası projeden biridir. Ana ürünü, kullanıcıların varlıklarını Polkadot, Ethereum, Evmos ve Milkomeda’nın Moonbeam para zinciri boyunca özgürce hareket ettirmelerini sağlayan Nomad jeton köprüsüdür. Team Nomad, Nisan ayında Polychain liderliğindeki bir tohum turunda 22 milyon dolar topladı. Artış, şirketin değerlemesini 225 milyon $ olarak belirledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.