Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Houbi Türkiye’ye yeşil ışık yaktı : Türk Lirası ile Alım Satım Başlıyor

0 279

Houbi Türkiye’ye yeşil ışık yaktı : Türk Lirası ile Alım Satım Başlıyor.

Türkiye’de ofis açan ilk global kripto para borsalarından Huobi, yerel kullanıcıya verdiği sözü tuttu; banka hesabı üzerinden Türk Lirası ile Bitcoin ve diğer kripto paraları alma ve çekme işlemleri yakında başlıyor. Türkiye’de ofis açan ilk global kripto para borsalarından Huobi, yerel kullanıcıya verdiği sözü tuttu: Banka hesabı üzerinden Türk Lirası ile Bitcoin (BTC) ve kripto para alma ve çekme işlemleri yakında başlıyor. Uluslararası açılım planı kapsamında ilk ofisini Türkiye’de açan Huobi Global, Ekim ayında sözünü verdiği Türk Lirası ile doğrudan işlem seçeneğini çok yakında hizmete açıyor. Huobi Türkiye Ülke Müdürü Alphan Göğüş’ün 3 Nisan tarihli Twitter paylaşımında, banka üzerinden ilk TL yatırma ve kripto alım işleminin tamamlandığı kaydedildi.

Huobi Türkiye TRY OnRamp Tweet

Tweet’te yer alan bilgiye göre, Huobi kullanıcıları yakın zamanda “gelişmiş altyapıya sahip güvenli bir platformda” Türk Lirası ile doğrudan kripto para alım-satım, yatırma ve çekme işlemleri yapabilecek. Huobi’nin Türkiye’de hangi bankayla çalışacağı henüz belirtilmedi, ancak , kripto para ekosistemine sıcak bakan büyük bankalardan biri olduğu söyleniyor.

Huobi Türkiye 6 ayda neler yaptı?

Huobi Global, uluslararası büyüme planları çerçevesinde ilk ofisini Türkiye’de açmış ve o dönemde düzenlenen Avrasya Blockchain Zirvesi’nde Türk Lirası ile işlemlerin birkaç ay içinde başlayacağını duyurmuştu. Huobi Türkiye, yerel operasyonlara liderlik etmesi için BtcTurk yöneticilerinden Alphan Göğüş’ü ülke müdürü olarak atamıştı.  Yasal düzenlemelerle uyumluluk konusunda hassasiyet gösteren Huobi, bu nedenle Mart ayı sonunda Türkiye’deki kullanıcılar için vadeli ve kaldıraçlı işlemleri durduracağını açıklamıştı. Bu kararın arkasında, türev yatırım araçlarıyla ilgili düzenlemeleri yapan SPK’nın ilgili mevzuatında kripto bazlı işlemlerle ilgil belirsizlik yatıyor. Huobi Türkiye Genel Müdürü Alphan Göğüş, göreve geldikten sonra  verdiği röportajda mevcut kripto para kullanıcılarına daha likit bir alım satım platformu sunmayı hedeflediklerini belirtti ve “İlerleyen zamanda daha önce yatırım yapmamış kitlelere en kolay kripto yatırım deneyimini yaşatmaya odaklanacağız. 2020 sonu itibarıyla Türkiye’nin bir numaralı kripto para borsası olmayı hedefliyoruz.” diye ekledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.