Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Güney Kore’de Yasa Dışı Kripto İşlemlerine Dair Milyar Dolarlık Araştırma

0 284

Güney Kore’li yetkililer, kripto para birimleriyle ilgili yasadışı takas işlemlerini araştırmak için Woori Bank merkezinde bir “arama ve el koyma” faaliyetine girişti. Güney Kore Mali İstihbarat Birimi (FIU), ticari bankaları yasadışı kripto para birimi işlemlerinde 3.4 milyar dolarlık bir miktarı araştırıyor.

Savcılar Woori Bank’ı yasadışı kripto işlemleri için araştırıyor

Yerel basında Yonhap’ın 22 Eylül’de bildirdiğine göre, Daegu Bölge Savcılığı’nın yolsuzlukla mücadele soruşturma departmanı Woori Bank genel merkezinde bir “arama ve el koyma” işlemi gerçekleştirdi. Adalet Bakanlığı ayrıca bir banka çalışanı ve yöneticisini yasadışı kripto para birimi değişimi işlemleri için araştırıyor.

Savcılar daha önce Woori Bank’tan üç kişiyi paravan şirketler kurmak, bildirimde bulunmadan kripto para ticareti yapmak, bankalara yanlış finansal bilgi vermek ve 302 milyon dolarlık yasadışı döviz işlemleri yapmaktan tutuklamıştı. Şimdi de, eski şube müdürünün kripto para birimleriyle ilgili yasadışı döviz işlemlerine karıştığına inanılıyor.

Güney Kore’nin Mali İstihbarat Birimi (FIU) ve Mali Denetleme Servisi, Mayıs 2021 ile Haziran 2022 arasında bankalar aracılığıyla kripto paranın aklanmasını araştırıyor. Yetkililer, Woori Bank ve Shinhan Bank’ta kripto para birimleriyle ilgili yasadışı takas işlemlerinde 3.4 milyar dolardan fazla para açığa çıkarmış durumda.

Yetkiler ayrıca Terra LUNA olayı ve kara para aklama konusunda kripto borsalarını ve şirketleri araştırıyorlar. Kurucular Do Kwon ve Daniel Shin de paravan şirketler aracılığıyla Singapur’daki offshore hesaplarında kara para aklamaktan soruşturuluyor.

Buna ek olarak, Güney Kore son iki yılda lider bir kripto para pazarı haline geldi. Ancak bu, kripto para birimleri ile ilgili yasa dışı takas işlemlerinde büyük bir artışa neden oldu. Hükümet verilerine göre ülkedeki yasa dışı döviz işlemlerinin %75’i kripto paralarla alakalı.

Do Kwon’un iadesi isteniyor

Terra LUNA olayını araştıran Güney Kore Adalet Bakanlığı, Interpol’den Do Kwon’u yeniden listeye almasını istiyor. Savcılar, Singapur polisinin Do Kwon’un artık orada olmadığını doğrulamasının ardından onun kaçtığına inanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.