Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,317.86
+99.25
Ethereum
$3,143.55
-13.89
Litecoin
$85.33
+1.72
DigitalCash
$30.59
+0.57
Monero
$120.96
+1.33
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.76
+0.5
Dogecoin
$0.15
-0

Cardano Vasil Hard Fork’a Geliyoruz! İşte Bilmeniz Gerekenler

0 256

Cardano’nun uzun zamandır beklenen Vasil hard fork yükseltmesinin 22 Eylül’den başlayarak beş gün içinde uygulamaya geçirilmesi planlanıyor. Yükseltme, Cardano’yu ölçeklenebilir hale getirecek ve başka birçok iyileştirmeyi hayata geçirecek.

Cardano yatırımcısı Vasil hard fork’u bekliyor

Beklenen layer 1 blok zinciri yükseltmesinin beş günün ardından uygulamaya konması planlanıyor, ilk yükseltme turu yarın ve ikincisi 27 Eylül’de olacak şekilde planlama da yapıldı. Cardano kurucu ortağı Charles Hoskinson 18 Eylül’de bir canlı yayında, “Herhangi bir sorun yaşamayı beklemiyoruz, ancak artık geri dönüş yok.” dedi. “Füze havada olduğu için hiçbir test ya da başka bir şey bizi kurtaramayacak. Ya havada patlar ya da yörüngeye girer ve muhtemelen yörüngeye ulaşır.” diye de ekledi.

Vasil, Cardano blok zincirinin birçok yönünü geliştirmeye hazırlanıyor. Cardano geliştiricisi Input Output Hong Kong (IOHK) tarafından yayınlanan bir blog gönderisine göre Vasil, Cardano üzerine kurulu uygulamaların “daha hızlı ve daha karmaşık” olmasını sağlayarak blok zincirini daha erişilebilir hale getirecek. Ayrıca ağ ölçeklendirme yeteneklerini geliştirecek ve işlem ücretlerini de azaltacak.

IOHK, Vasil’in Cardano’nun bugüne kadarki “en önemli güncellemesi” olduğunu söyledi. Hard fork başlangıçta 29 Haziran için planlanmıştı, ancak daha fazla test ve yama sorunu nedeniyle iki gecikme yaşadı.

Geçen ay Cardano geliştiricisi Adam Dean, blockchain istemci yazılımının mevcut sürümüyle ilgili bir uyumluluk sorunu nedeniyle blockchain test ağının “bozulduğunu” söyledi. Dean, kesintinin IOHK’nın Vasil’i görevlendirmek için acele etmesinden kaynaklanmış olabileceğini öne sürüyor.

Cardano, CoinMarketCap verilerine göre 15 milyar doların üzerinde bir market değerine sahip dünyanın en büyük blockchin ağlarından biridir. Cardano yatırımcıları muhtemelen Vasil’in lansmanını memnuniyetle karşılarken, ağın token birimi ADA, etkinliğin söylentilerine henüz olumlu bir yanıt vermedi. Market verilerine göre ADA, son 24 saatte %0,3 düşüşle şu anda 0,44 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.