Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,508.19
+551.87
Ethereum
$3,153.50
+17.76
Litecoin
$85.39
+1.96
DigitalCash
$30.38
+0.53
Monero
$119.46
+1.26
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.07
+0.94
Dogecoin
$0.15
0

Elon musk kripto paralar ile ilgili düşüncesini paylaştı

0 481

Elon musk kripto paralar ile ilgili düşüncesini paylaştı.

Bitcoin (BTC) ile ilgili daha önce bir dizi gönderiler yapan SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, 20 Ocak tarihli yayında kripto paralar ile ilgili görüşlerini açıkladı. Bitcoin’e ne destek verdiğini ne de karşı durduğunu açıklayan Musk, kripto paraların yasa dışı işlemler için kullanılışına odaklandı. Milyarder girişimci, son zamanlarda dikkatini kripto paraya çevirerek Twitter üzerinden bazı paylaşımlarda bulunmuştu. Musk, 10 Ocak’ta ”Bitcoin benim anahtar kelimem değil.” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Daha önce de bu şekilde pek de net olmayan bir açıklamada bulunan Musk, Nisan 2019’da ”Kripto para benim anahtar kelimemdir.” diye belirtmişti.

”420 dolara Tesla satılır.” gibi gönderileri de bulunan Musk’ın bu tür açıklamaları genellikle şaka olarak algılansa da, Musk geçmişinde finansal teknolojiler sektöründe uzunca bir süre yer aldı.

Elon Musk, 1999 yılında daha sonra diğer şirketler ile birleşerek PayPal olan çevrimiçi banka X.com’u kurdu. Yayında söz konusu şirketten bahseden Musk, şöyle açıkladı:

“PayPal, gerçekleştirmek istediğimi planı gerçekleştirebilseydi muhtemelen dünyanın en değerli şirketi olurdu.”

Röportajcılar, Bitcoin ve kripto paraların X.com ile manevi olarak benzerliğine dikkat çekerek Musk’a konu hakkındaki görüşlerini sordular. Musk, Bitcoin’e ne destek verdiğini ne de karşı olduğunu açıkladı.” Satoshi’nin teknik kılavuzunu oldukça zeki bulduğunu söyleyen Musk, kripto paralar ile ilgili görüşlerinin kripto topluluğunu kızdıracağını söyleyerek başladı:

“Yasa kapsamında olmayan işlemler var — tabi ki farklı ülkelerde birçok yasa mevcut — ve genelde bu tür işlemler için nakit kullanılıyor. Fakat yasa dışı işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için, kullanılacak nakdin yasal işlemler için de kullanılmış olması gerekiyor. Yani, yasa dışı ile yasal arasında bir köprü kurmanız gerekiyor. İşte kripto bu noktada devreye giriyor.”

Musk, nakit kullanımının giderek daha zor hale geldiğini, yerini alacak bir alternatifin hem yasal hem de yasa dışı amaçlarla kullanılabiliyor olması gerektiğini açıkladı:

“Yasal ile yasa dışı arasında bir köprü kurmanız gerekiyor. Benim gördüğüm, kripto bu noktada nakdin yerini etkili bir şekilde alıyor.”

Musk, yasa dışı kullanımlarına dikkat çekse de kriptoya karşı olmadığını vurguladı. Musk, hükümetin bu konuda gereksiz tepki gösterdiğini belirtti:

“Yasal olması gereken fakat yasa dışı olan birçok şey mevcut. Bazen devletlerin gereğinden fazla yasalara sahip olduğunu düşünüyorum, bu kadar çok şey yasa dışı olmamalı.”

Pek olumlu konuşmasa da, Musk kripto paralara tamamen karşı değil. Musk, röportajın önceki dakikalarında Stripe gibi rakiplere değinerek bankaların ”başının dertte olduğunu” söylemişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.