Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,742.39
+166.19
Ethereum
$3,056.05
-7.71
Litecoin
$80.96
-0.38
DigitalCash
$29.76
+0.84
Monero
$119.58
+3.51
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.99
-0.02
Dogecoin
$0.15
0

Tim Draper’dan gençlere bitcoin alın tavsiyesi geldi

0 382

Tim Draper’dan gençlere bitcoin alın tavsiyesi geldi.

Silikon Vadisi’nin ünlü sermayedarlarından Tim Draper, iyi bir emeklilik planı yapmak isteyen gençleri Bitcoin yatırımcısı olmaya teşvik etti. Bitcoin’in ateşli bir savunucusu olarak bilinen Silikon Vadisi yatırımcısı Tim Draper, 22 Ocak tarihli Fox Business röportajında milenyum kuşağı olarak bilinen gençlere BTC satın almayı tavsiye etti. Bu devirde en iyi emeklilik planının kripto para yatırımım olduğunu belirten Draper, mevcut bankacılık sisteminin gençleri yüz binlerce dolarlık borç içinde bıraktığını savundu. Geleneksel bankacılığı, 2004 yılında General Motors tarafından faaliyetleri durdurulana kadar 107 yıl boyunca üretim yapan otomotiv firması Oldsmobile’a benzeten Draper, “Babalarımız ve dedelerimiz için işleyen sistem, bugünün gençleri için işlemez hale geldi. Artık damlaya damlaya göl olmuyor.” dedi ve ekledi:

“Gençlerin aldıkları maaş, borçlarını ödemeye yetmiyor. Zor bir çağda yaşıyorlar ve satın alamadıkları için, kiracı olmakla yetiniyorlar. Bitcoin ise merkeziyetsiz yapısıyla iyi bir yatırım seçeneği oluşturuyor.”

Mevcut kredi kartı sisteminin her işlemde yüzde 2,5 ile yüzde 4 arasında komisyon aldığını hatırlatan Draper, “Dolara dayalı çok yoğun yasal mevzuatlar var. Eğer işe yarar bir yatırım yapmak isterseniz, Bitcoin veya kripto paraya yönelmenizde fayda var.” diye konuştu.Milenyum kuşağının yetişeceği dünyanın gitgide globalleştiğini hatırlatan tecrübeli yatırımcı, coğrafi sınırların anlamını yitireceğini ifade etti:

“Bu yeni küresel ekonomik düzene katılmanın en kolay yolu, parayı dünya genelinde özgürce dolaştırabilmektir.”

Bitcoin Türkiye’de de yaygınlaşıyor

Türkiye, kripto para kullanımının en hızlı yaygınlaştığı ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’deki kripto para kullanıcı sayısı 1 milyonu aşmış bulunuyor. Habere göre Türkiye’de 20’ye yakın yerli kripto para borsası faaliyet gösterirken, yerel kullanıcının meydana getirdiği işlem hacmi 700 milyon dolara yaklaşıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.