Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisi BlackRock, Kripto ETF’sini Başlattı

0 419

BlackRock, blockchain teknolojisinin “milyarlarca bankasız tüketici için finansal katılım yaratma” potansiyelini kabul etti.

BlackRock, Blockchain ve Tech ETF’lerini başlattı

Yaklaşık 10 trilyon dolarlık değeriyle dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock, blockchain konusunda da güçlü olmak istiyor.

Amerikan şirketi, özellikle blockchain teknolojisine, kripto para birimlerine ve teknoloji şirketlerine odaklanacak olan iShares borsa yatırım fonu adı verilen yeni bir ETF’nin lansmanını duyurdu. Bu, birçok yüksek net değere sahip kurumsal yatırımcı da dahil olmak üzere BlackRock müşterilerinin, Bitcoin ve Ethereum gibi hızlı hareket eden varlıklara doğrudan yatırım yapmadan kriptografik endüstrisinde değer kazanabilecekleri anlamına geliyor.

BlackRock, bu yılın başlarında SEC finansmanı için başvurdu ve “blok zinciri ve kripto teknolojisinin geliştirilmesi, ve kullanımıyla ilgili ABD ve ABD dışı şirketler tarafından derlenen bir endeksten alınan yatırım sonuçlarını takip etmeye çalıştığını” söyledi.

Fon, geçen yıl borsaya unutulmaz giren önde gelen kripto para borsası Coinbase’in %11,45’ini tahsis etmiş durumda. Dahil edilen diğer şirketler arasında Marathon Digital Holdings ve ödeme devi PayPal ve Riot bitcoin gibi şirketler bulunuyor. Kripto para birimlerinin blok zincirine ve yıkıcı potansiyeline işaret eden iShares, teknolojinin “milyarlarca bankasız müşterinin finansal olarak dahil edilmesini sağlarken kişisel veriler üzerinde özgürlüğe ve kontrole izin verdiğini” söylüyor. Bu arada, raporun devamı, fonun bin yıl ve küresel istisnalar arasında “merkezi olmayan dijital ekosistemler” talebindeki artışı izlediğini belirtiyor.

Küba Merkez Bankası, Şirketlere Kripto Lisansı Dağıtmaya Başlayacak

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.