Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,159.23
+323.36
Ethereum
$3,128.91
+17.83
Litecoin
$85.64
+2.05
DigitalCash
$30.20
+0.6
Monero
$120.80
+2.92
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.79
+0.62
Dogecoin
$0.15
-0

DeFi’nin teknolojinin vaadini yerine getirme ihtimali

0 318

DeFi’nin teknolojinin vaadini yerine getirme ihtimali.

Ekosistem, birçok kusuru olan DeFi’nin erken sürümleriyle doludur: Çünkü teknoloji yeni, çünkü üzerinde çalıştıkları zincirlerin kendi eksiklikleri var ve insanlar açgözlüler ve ürünleri acele ederek çok hızlı bir şekilde çok para kazanma şansı görüyorlar. kimin kazançlarının karşılığını ödeyeceği konusunda endişelenmeden. Daha iyisini yapabiliriz.

2017’deki ICO patlamasının kripto pazarına yaygın ilgi getirmesi gibi, DeFi de birçok gözü sektörümüze kaydıracak. Ancak, 2017 yılındaki çöküşün ve ICO patlamasının maliyetinin, nihai bir genel ilgi kaybı olduğunu ve bu projelerin büyük çoğunluğunun vaatlerini yerine getiremediğinde izleyen uzun bir kripto kışı olduğunu hatırlamamız gerekiyor . 

DeFi hayranları, sık sık mevcut bankacılık ve finans sistemlerinin ne kadar bozuk olduğuna dikkat çekiyor. Bu doğru, ancak kendi sistemlerinin daha da göze batan eksikliklerinden habersizler. DeFi, para kazanmak için demokratik bir fırsatı benimser ve normal insanların kârlı yatırım fırsatlarından ve küçük adamı dezavantajlı duruma düşüren bilgi dengesizliklerinden dışlanmasına karşı savaşırken, düzenlemelere aşırı erişimden özgürlük sağlar. Bunlar gerçekleştirilmesi gereken asil ideallerdir, ancak şu anda DeFi ürünlerinin bize getirdiği şey bu değil.

Şimdiye kadar, DeFi bize şunları verdi:

  • Geliştiriciler, yararlanamadıkları milyarlarca dolarlık sistemler geliştiriyor.
  • Geliştiriciler, erken nakde çevirmek için topluluklarının altını çiziyor.
  • Sistemden halıyı çeken likidite sağlayıcıları.
  • FOMOing hayranları, sonsuz enflasyonla tokenlardan kar elde ediyor.
  • Yönetmeyen ve yalnızca ödül görevi gören yönetişim jetonları.
  • Oylama, proje geliştiricilerin yürütmeyi ya da yürütmeyi seçmeyecekleri bir anketten başka bir şey değildir.
  • Topluluğun pahasına kurucular tarafından önceden çıkarılmış büyük token çuvalları.
  • Paydaşlarının çoğunu anlamlı bir şekilde teşvik edemeyen DeFi platformları.
  • DeFi platformları, sadece büyük yatırımcıların kar etmeyi umabileceği kadar yüksek ücretlerle akıllı sözleşme platformları üzerine inşa edilmiştir.

Kripto topluluğu, yalnızca lanse edilen erdemlerini gerçekten yaşayan projeleri destekleyerek daha iyisini talep edebilir. Bu, daha eleştirel düşünmeyi ve yatırım yapılabilir bir proje için asgari gereklilik olarak hizmet eden bir dizi açık yönergeyi gerektirir. Yeni ortaya çıkan DeFi endüstrisinin böyle bir dizi gereksinimi destekleyememesinin maliyeti, DeFi projelerinin, bu projelerin geleceği olmadığı açıkça belli olana kadar sürekli kısalan çatal, fırlatma, madencilik ve boşaltma döngülerini takip edecek olmasıdır. Bu noktada, endüstri başkalarının pahasına zengin olmak için planlar yerine gerçek değer sunduğu bir gelecek döngüsüne kadar blok zinciri ve kripto para birimine olan genel ilginin tekrar azaldığını göreceğiz.

DeFi projeleri için basit kurallar

Herhangi bir DeFi projesine katılmadan önce talep etmemiz gereken basit bir dizi yönerge vardır. Kısacası, proje aslında DeFi’yi mevcut sistemlerden daha iyi yapan şeyin iddia edilen ilkelerine uymalıdır.

İlk olarak, kurucuların halka açık bir şekilde tanımlanması ve blok zinciri endüstrisinde kesin deneyime sahip olması gerekir. Bir projenin arkasındaki “geliştiriciler” tanımlanamadığında, çıkış dolandırıcılığının kişisel maliyeti inanılmaz derecede düşük olur. Ancak insanlar bu projelerde kendi adlarını ve itibarlarını sıraya koyduklarında güvenilirlik kazanmaya başlayabilirler.

İkinci olarak, ekosistemin her önemli üyesi bir katkı ile orantılı olarak ödüllendirilmelidir. Bir sistemin çalışması için belirli bir gruba güvenmesi durumunda, önemi ile orantılı olarak ödüllendirilmesi gerektiği varsayımsal görünebilir. Ekosistemdeki ihtiyaç duyulan ancak ödüllendirilmeyen fiyat oracle’larına, tüccarlara, etkileyicilere veya diğerlerine dayanan projeler, bu grupları projenin uzun vadeli başarısını sınırlamak veya önlemek için pozisyonlara koyuyor.

Üçüncüsü, soyulacak ön madencilik veya geliştirme fonları olmamalıdır. Bir ön madencilikle başlatmak, proje kurucularını ödüllendirmenin yaygın bir yolu ve aynı zamanda bu kurucuların token atıp diğer herkesin pahasına nakit para ödemesi için yaygın bir yol oldu. Bunun yerine, proje geliştikçe geliştirici ücretleri daha iyi kazanılacaktır.

Dördüncüsü, yönetişim daha ciddiye alınmalıdır. Herhangi bir yönetim parası sınırlı bir süre için serbest bırakılmalıdır. Yönetişim madeni paralarının serbest bırakılması, makul bir süre süren, açıkça tanımlanmış bir token emisyon programıyla yapılmalıdır. Kısa emisyon süreleri, kontrolü yalnızca erken benimseyenler arasında merkezileştirme eğilimindeyken, daha uzun süreler mülkiyeti daha iyi yayar, ancak bir projenin gerçek belirteçlerini gizler. 

Beşincisi, genel olarak DeFi’nin itibarını korumak için likidite sağlayıcı “zorlukla” ve daha iyi güvenlik önlemlerinden korunmalıdır. Otomatikleştirilmiş bir piyasa yapıcı, bir havuzun arkasındaki çok büyük bir likidite sağlayıcısının önceden haber vermeksizin likiditesini çekmesi, diğer LP’leri havuzda aniden yüksek volatilite yaratma ve sözde “süreksizlik” şanslarını büyük ölçüde artırma konumunda bırakmasıdır. kayıp ”- bu koşullar altında genellikle çok hızlı bir şekilde kalıcı hale gelir. 

Son olarak, işlem ücretlerinin maliyeti küçük yatırımcılar için karlılığı korumalıdır. Son zamanlarda, Ethereum’da, tek bir DeFi işlemi ortalama 40 $ veya daha fazla idi ve token takas veya stake etmek, bir havuza girmek için kolayca 2-3 işlem alabilir. Adil bir kılavuz olarak, platformda eylem gerçekleştirmenin maliyeti, günde 2-4 işlem yaparak <100 $ ‘lık bir yatırım için beklenen günlük kârı aşmamalıdır. Aksi takdirde, DeFi, yalnızca zaten zengin olanların gerçekten katılma şansına sahip olduğu diğer finans türleri kadar ayrıcalıklı kalır.

Sonuçlar

Bu gereksinimler listesi, bugünün DeFi teklifleriyle karşılaştırıldığında aşırı derecede zorlu görünse de, bu gerçekten daha fazla mevcut tekliflerin kalitesini yansıtır ve kullanıcıların başarılı olma şansına sahip olduğu iyi bir platform sağlamak için bu çok makul yönergeler değildir. Unutmayın, bu sistemlerin herhangi birindeki kâr bir yerden gelmelidir. En iyi versiyonda – yeni katılımcıların ilgisini çekecek ve sağlıklı bir ekosistem oluşturacak.

Tüm DeFi endüstrisi için söz konusu olan şey, ekonomik ve finansal fırsatları gerçekten mevcut sınırlarının ötesine genişleten makul ürünler kullanıp kullanmayacağımızdır ya da bunlar 2017 ICO çılgınlığında görülen aynı dolandırıcılıklar ve hayal kırıklıklarıyla – sadece daha hızlı hız. Bu seçeneklerden yalnızca biri, DeFi’yi ana akım haline getirme ve projeler gerçekten desteklemese bile pek çok insanın gördüğü sözü yerine getirme yeteneğine sahiptir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.