Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Cardano’nun yeni Ceo’su Cardano Vakfı bağımsızlığını koruyacak diyor

0 346

Cardano’nun yeni Ceo’su Cardano Vakfı bağımsızlığını koruyacak diyor.

Cardano ( ADA ) ekosistemi, yerleşik denetim ve dengeleriyle ABD demokrasisinin işleyişinden farklı olmayan karmaşık bir yönetişim yapısına sahiptir. 

Üç ana oyuncu vardır: Cardano Vakfı, EMURGO ve IOHK; göre Vakfın gelen CEO’su Frederik Gregaard daha fazla kuruluş katılmak olarak, yönetişim sadece daha karmaşık alacak. Ayrıca, Vakfın Cardano’nun kurucusu ve bu yapıyı ilk etapta yaratan IOHK CEO’su Charles Hoskinson’dan bağımsızlığını korumayı planladığını söyledi:

İsviçre’deki Vakıf yasası bağımsız olmamız gerektiğini söylüyor. İşte tam da bu yüzden ilginç ve Charles bunu böyle kurmayı seçti, çünkü gerçekten, gerçekten, gelecek nesiller için Cardano protokolünü koruyacak insanların bağımsız olması gerektiğini düşünüyor. “

Vakfın misyonu, “Cardano protokolünün” ilerletilmesidir. Ayrıca protokol için şu anda IOHK olan bir geliştirme şirketi de tutuyor , ancak sözleşmesi bu yılın sonlarında sona eriyor. Birkaç ay içinde piyasaya sürülmesi planlanan Voltaire dönemiyle, topluluk yakında IOHK’nın sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda oylama yapacak. IOHK’nın topluluğun desteğini sağlamada başarısız olması durumunda, onların yerine başka bir geliştirme şirketi işe alınacak.

2018’de ikisi arasında ciddi bir uçurum olsa da, o zamandan beri ilişkinin düzeldiği görülüyor. IOHK bağımsız bir varlıktır ve birincil odak noktası Cardano olsa da, diğer projelerle de çalışır. Örneğin, son zamanlarda Ethereum Classic’e birkaç çözüm önerdi . EMURGO başlangıçta ekosistemin bir girişim kolu olarak kurulmuştu, ancak o zamandan beri daha geniş bir teknoloji şirketine dönüştü.

Gregaard, Hoskinson’ın Cardano’nun geliştirme şirketinin başı olmaktan daha fazlası olduğunu ve Cardano’nun gelişiminin yönünü değiştirebilecekleri zamanlar olabileceğini kabul ediyor:

Charles projeyi meslektaşlarından biriyle birlikte başlattı. Yani, onun ne kadar zeki ve ne kadar vizyoner olduğu konusunda hiç şüphe yok. Ancak ürün teslim etmesi gereken bir ürün şirketi işletiyor. <…> Eminim öncelikler açısından bazı kavgalar ve belki de toplumla birlikte biraz daha doğru gitmemiz gerektiğine ve Charles’ın birazcık olmak istediğine inandığımız bazı noktalar olacaktır. daha sol ve bu konuda birlikte anlaşmamız gerekiyor. “

Hoskinson’la son 6 ila 12 aydır (bir PwC danışmanı olarak) birlikte çalışmış olmasının, kolay olmasını beklemese de bu ilişki hakkında iyi bir duyguya sahip olduğunu söyledi. Gregaard, ademi merkeziyetçi yönetişimin büyük bir destekçisidir. Ona göre bu, Facebook ve Google gibi dev teknoloji platformlarının kullanıcılarını manipülatif bir şekilde istismar ettiği dünyanın mevcut durumuna uygun bir alternatif sunuyor .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.