Dash ekibi, Dash’in gizlilik parası olarak görülmemesi gerektiğini söylüyor
Dash ekibi, Dash’in gizlilik parası olarak görülmemesi gerektiğini söylüyor
Kripto endüstrisinin en iyi gizlilik odaklı varlıklarından biri olarak görüldüğünde, Dash ( DASH ), varlığı ve gelişimini denetleyen kurum Dash Core Group’a göre artık bu sınıflandırma altında çalışmıyor.
Dash Core Group CMO’su Fernando Gutierrez, Dash’in bir gizlilik varlığı kategorisi altında kalması gerekip gerekmediği sorulduğunda şunları söyledi:
“Hayır, Dash; hız, maliyet, kullanım kolaylığı ve isteğe bağlı gizlilik yoluyla kullanıcı korumasını içeren, kullanılabilirliğe güçlü bir şekilde odaklanan bir ödeme kripto para birimidir.”
Dash, 2014 yılında Bitcoin’in bir fork’u olarak piyasaya sürüldü. Adı Darkcoin olarak değiştirilmeden önce başlangıçta XCoin olarak adlandırıldı ve son olarak Dash, varlık kendisini gizlilik odaklı bir varlık olarak konumlandırdı . Projenin teknik raporu “Dash, Satoshi Nakamoto’nun [Bitcoin’in sahte yaratıcısı] çalışmasına dayanan ilk gizlilik merkezli kripto para birimidir,” dedi.
Dash’e ek olarak, piyasanın diğer anonimlik odaklı varlıklarından ikisi olan Monero (XMR) ve Zcash (ZEC) sırasıyla 2014 ve 2016 yıllarında hayata geçti .
Gutierrez’in yorumunda açıkça görüldüğü üzere Dash, artık esas olarak gizliliğe odaklanmıyor, ancak varlığın hala PrivateSend adlı bir özelliği var ve kullanıcılara daha fazla anonimlik seçeneği sunuyor. “Dash’in PrivateSend fonksiyonumuzda kullandığı teknoloji, analitik firmaların bunları analiz etmesinin daha zor olduğu noktaya kadar işlemleri karmaşıklaştırmak için bir teknik olan CoinJoin’dir” diye açıkladı.
CoinJoin yaklaşımı 2013 yılında ortaya çıktı ve Bitcoin kullanıcılarının işlemlerini takip etmeyi zorlaştırmak için bir grupta karıştırmasına izin verdi. Gutierrez, Dash aslında aynı yaklaşımı benimsedi ve Dash gönderenler için daha uygun bir yerleşik seçenek haline getirdi, dedi.