Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,241.46
-2096.38
Ethereum
$2,980.46
-111.82
Litecoin
$79.36
+0.7
DigitalCash
$27.67
-0.4
Monero
$113.77
-11.13
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.31
-0.9
Dogecoin
$0.14
-0.01

DeFi Piyasa Değeri Patlama Yaşıyor: 15 Milyar Dolara Ulaşıldı!

0 428

DeFi Piyasa Değeri Patlama Yaşıyor: 15 Milyar Dolara Ulaşıldı!

Bugün, DeFi alanında yine milyar dolarlık değerler gördüğümüz bir başka gün. Metrik sitesi Coin Gecko’ya göre DeFi’ın yani merkezi olmayan finansın toplam piyasa değeri şu anda 15 milyar dolara ulaşmış durumda.DeFi’ın bu denli hızlı büyümesi oldukça şaşırtıcı. 9 Ağustos’ta DeFi’ın piyasa değeri 11 milyar dolardı. 12 Ağustos’ta 13 milyar dolara çıktı. Şimdi, dört gün sonra, alanın piyasa değeri 15 doları buldu. Coin Gecko’dan alınan verilere göre yazım sırasında 15,1 milyar dolar aşılmış gibi görünüyor.

Elbette bu büyük artış DeFi’ın piyasa değerinin %49,2’sini oluşturan, merkezi olmayan fiyat oracle’ı Chainlink’ten (LINK) kaynaklanıyor. Chainlink her hafta sonu yükseliyor gibi görünüyor – bu hafta sonu %14’lük bir artış yakaladı. Yazım sırasında %2’lik bir kazançla 19,20 dolardan işlem görüyor. Chainlink, şu anda piyasa değeri açısından en büyük beşinci kripto para birimi. Ayrıca DeFi’a adanmış tek kripto para birimi.

DeFi piyasa değeri ve kilitli toplam değer (TVL) arasındaki fark

Piyasa değeri, bir token arzının fiyatı ile çarpılmasıyla hesaplanıyor. Toplam DeFi piyasa değeri, DeFi ile ilgili tüm piyasa değerinin artması anlamına geliyor. Bu, DeFi’daki kilitli toplam değerden farklıdır. Kilitli toplam değer, DeFi akıllı sözleşmelerinde kilitlenen kripto miktarına atıfta bulunan bir istatistiktir. Bunların arasında en popüler olanlar ise “saklama hizmeti sunmadan” borç verilmesini ve alınmasını sağlayan protokollerdir. DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer, Cuma günü 5 milyar dolardan 6 milyar dolara yaklaştı.

En çok kilitli toplam değere sahip olan DeFi protokolleri ise MakerDAO ve Aave olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce de bildirdiğimiz gibi, kilitli toplam değeri 1 milyar doları geçen ilk protokol MakerDAO idi. Dün, bir diğer DeFi protokolü Aave de kilitli toplam değerde 1 milyar doları aştı ve MakerDAO’dan sonra bu değere ulaşan ikinci protokol oldu.

DeFi’ın hem piyasa değeri hem de kilitli toplam değer açısından devam eden yükselişi; mevcut boğa koşusunun sona ermediğine işaret ediyor olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.