Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,351.31
+76.66
Ethereum
$3,144.64
-2.02
Litecoin
$84.85
+1.17
DigitalCash
$30.43
+0.48
Monero
$120.01
+1.62
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.58
+0.45
Dogecoin
$0.15
0

Celsius Kullanıcıları İçin Minimum Kredi Miktarı 1.000 Dolara Düşürüldü

0 358

Celsius Kullanıcıları İçin Minimum Kredi Miktarı 1.000 Dolara Düşürüldü .

Celsius Ağı, minimum kredi talebini 1.000 dolara düşürecek ve altın ile faiz ödemesini başlatacak. Celsius kurucu ve CEO’su Alex Mashinsky,yaptığı açıklamada minimum kredi talebi miktarını daha önce 3 bin dolardan 1.500 dolara çektiklerini, şimdi bu miktarı 1.000 dolara düşürmeye karar verdiklerini belirtti. Mashinsky, Celsius’un bu adım ile kullanıcılara kripto birikimlerini satmadan küçük miktarda kredi alma olanağı sağlamayı amaçladığını belirtti. Yine de kredi alacak kullanıcıların borç miktarının iki katı kadar kriptoyu teminat olarak göstermesi gerekiyor.

Celsius’un iş modeli ve geleneksel bankacılık dünyası arasındaki farkları ele alan Mashinsky, şöyle belirtti:

“Bankalarla aynı şeyi yapıyoruz, farkımız ise bankalar yüzde 99’unu kendine alırken biz yüzde 80’ini kullanıcıya geri veriyoruz. Çünkü hissedarlara pay ödememize gerek yok.”

Mashinsky, Celsius’un portföyüne hacim bakımından büyük miktarda kredi alanların hakim olduğunu, bazı kredilerin 10 milyon doları aştığını belirtti. Sayı bakımından ise portföyün çoğunluğunu küçük miktarda kredi alanlar oluşturuyor.

Altın ile faiz imkanı

Celsius, mayıs ayında ekosistemine altın destekli iki token’ı dahil edecek: Tether Gold (XAUT) ve (DGLD). Kullanıcılar, bu token’ları yatırarak altın cinsinden faiz kazanabilecek:

“Bu devrim niteliğinde bir adım. Altın ile genellikle negatif getiriye sahip oluyorsunuz ve bankaya veya saklama kuruluşuna sahiplik için ödeme yapmanız gerekiyor. Celsius ile yalnızca altının değerinden değil, faizinden de getiri sağlayacaksınız.”

ABD hükümeti zorlu çözümlerden korkuyor

Mashinsky, ABD hükümeti ve Merkez Bankası’nın corona virüs kaynaklı ekonomik krizi yönetme biçimini de eleştirdi. Mashinsky, siyasetçilerin gerekli olan zorlu çözümleri uygulamakta isteksiz olduğunu ileri sürdü:

“Ekonomistler ve siyasetçiler, ekonomik döngüyü yumuşatmanın ve resesyonu önlemenin bir yolunu bulduklarını sanıyorlar. Daha fazla para basıyorlar, her şeye çözümleri bu. 2008’den beri yaşadığımız büyüme tamamen bir balondan oluşuyor. Tüm bu büyüme, Amerikalıların borç alıp hizmet sektörüne harcaması ile sağlandı. Fakat gerçek büyüme harcamadan gelmez. Günümüz siyasetçileri zorlu kararlar vermek istemiyorlar. Bu ülke böyle kurulmadı.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.