Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,035.39
-1338.31
Ethereum
$3,120.52
-21.05
Litecoin
$87.78
+2.82
DigitalCash
$30.00
-0.58
Monero
$118.96
-1.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.31
+0.71
Dogecoin
$0.15
-0

Bitpay: Tüm bitcoin cüzdanlarına hizmet vermeye devam ediyor

0 993

Bitpay: Tüm bitcoin cüzdanlarına hizmet vermeye devam ediyor .

Öncü Bitcoin (BTC) ve kripto para ödeme hizmeti sağlayıcısı BitPay, 4 Şubat’ta şirketin tüm Bitcoin cüzdanlarından veya borsalardan fatura ödenmesine izin vereceğini duyurdu.  BitPay CEO’su Stephen Pair, yaptığı açıklamada kararın iş yeri sahiplerinin talebi doğrultusunda alındığını ve bu karar ile kontrolün, BitPay’i aktif olarak kullanan 30 binin üzerinde iş yeri sahibine geri verileceğini belirtti:

“BitPay müşterileri, ödemelerde tüm kripto paraların desteklenmesini istedikleri gibi tüm Bitcoin cüzdanlarının da desteklenmesini istiyor. Şirket olarak tüm cüzdanlara tekrar destek sunmaya karar verdik.”

Pair, Bitcoin cüzdanlarına aşamalı olarak destek sunmaya başladıklarını belirtti. Özellik uygulandıktan sonra iş yeri sahipleri hangi cüzdanlardan ödeme kabul edeceklerine karar verebilecek, müşteriler ise bu iş yerlerinden alışveriş yaparken tüm cüzdanları kullanabilecek. Pair, iş yeri sahiplerinin herhangi bir teknik geliştirme veya uygulamaya gerek olmadan eşler arası işlem yürütebileceklerini açıkladı:

“İş yeri için tüm süreci otomatik hale getireceğiz, bu konuda daha önce de deneyimimiz oldu. İş yeri sahiplerinin tüm Bitcoin cüzdanlarını desteklemesi, satışlarını artırmaları ve yeni müşteriler edinmeleri bakımından büyük önem taşıyor.”

JSON protokolüyle devam edilecek

Pair, BitPay’in tüm Bitcoin cüzdanlarını destekleyeceğini belirtmesinin ardından platformun JSON ödeme protokolünü kullanmaya devam edeceğini ekledi. BitPay, müşteri desteği sorunları nedeniyle BIP70’ye ek olarak Şubat 2018’de JSON ödeme protokolünü uygulamaya başladı. JSON ödeme protokolü, BitPay’in hata oranını neredeyse sıfıra düşürdü.

Kripto para ödemelerindeki hatalar nedeniyle kaybedilen dolar hacmi yüzde 8’den yüzde 1’in altına düştü. JSON ödeme protokolünün arayüzü, cüzdan ile BitPay’in sunucuları arasında doğrudan iletişim sağlıyor:

“Bir cüzdan, BitPay’e geçersiz bir işlem gönderirse BitPay’in sunucuları bu işlemi reddediyor. Bu şekilde hatalı bir ödeme, Bitcoin blockchain’ine ulaşmadan ve müşterilerin gereksiz yere işlem ücreti ödemesine gerek kalmadan önleniyor. Bu değişikliğin, ödeme hatalarını sıfıra indirmemize yardımcı olmasını umuyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.