Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Ripple BitMEX borsasında listelendi

0 577

Ripple BitMEX borsasında listelendi .

Son dönemde hakkında birçok tartışma yaşanan altcoin XRP, nihayet kripto türev devi BitMEX’te piyasaya sürüldü, ancak şu ana kadar fiyatta bir tepki gözlenmedi. 3 Şubat tarihinde paylaşılan bir tweet ile BitMEX, ABD dolarına karşı yapılan işlemlerde piyasa değerine göre üçüncü büyük kripto para birimi olan XRP’yi desteklemeye karar verdiğini doğruladı. Destekçilerinin BitMEX gibi büyük borsalarda işlem yapmak için gösterdikleri üstün çabalara rağmen, elde edilen verilere göre, token’e gösterilen ilgi minimumda seyrediyor. XRP/USD paritesi, duyuru yapıldığında kısa süreliğine yüzde 11 oranında arttı. Ardından yukarı doğru yönünü bıraktığı gibi, elde kazançların neredeyse yarısını bir gün sonra kaybetti. Haber yayına hazırlanırken parite 0,25 dolardı. Bu değer, geçen haftaya kıyasla yüzde 7 daha yüksekti.

XRP 7-day price chart

7 günlük XRP fiyat grafiği. Kaynak: Coin360

Gözlenen zayıf performans, aralık ayında 0,18 doların altına düşen XRP için beklenen yükseliş trendinin tahminlerin altında kalmasına neden oluyor. Halihazırda diğer tüm paydaşlardan daha fazla XRP sahibi olan Ripple’ın hamlelerine rağmen, Bitcoin (BTC) ve diğer altcoin’lere kıyasla coin sahipleri yavaş geri dönüşle karşı karşıyalar. 2019’da hızlanan satış dalgası, Ripple’ın XRP arzını kontrol etmesi konusunda tartışmalarla benzer zamana denk gelmişti. Yakın zamanda yapılan bir röportajda CEO Brad Garlinghouse, Ripple’in hiçbir kontrol sahibi olmadığını söylemesiyle ve belirli kişilerin serbestçe XRP edinmesini durduracağına dair söz vermesiyle ateşi körüklemişti. 4 Şubat itibarıyla, Ripple’ın emanet kasasından 200 milyon XRP (yaklaşık 50,3 milyon dolar) token’ı piyasaya sürdü.

“Ripple, XRP ya da dogshit?”

Duyurunun ardından BitMEX CEO’su Arthur Hayes, hem XRP hem de Ripple hakkında yayılan şüphecilik duygusu hakkında bir açıklama yaptı.

Hayes şu şekilde bir tweet attı:

“İsmine Ripple mı, XRP mi, yoksa dogshit mi deniyor? Kim bilir ve kimin umurunda! Sıfırdan daha değerli mi, değil mi? Dolayısıyla şimdi USD çiftini BitMEX’te takas etmenin zamanıdır. Boo-Yaka-sha!”

Tweet’te kullanılan kelime seçimi, 2018’de ABD Borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell tarafından Ripple’ın XRP’ye yaklaşımını anlamaya yönelik sözlerini anımsatıyor. O zamanlar Powell, token’ın “Ripple” yerine “Ripples” olarak adlandırılması gerekip gerekmediğini sorgulamıştı. Takas işlemleri için sipariş kabulleri 5 Şubat itibarıyla başlayacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.