Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,233.12
-1503.57
Ethereum
$3,002.30
-69.25
Litecoin
$81.71
-0.25
DigitalCash
$29.09
-0.06
Monero
$128.59
-3.03
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.36
+1.04
Dogecoin
$0.15
-0.01

Binance’in Android Uygulaması Kullanıcının Sesini mi Kaydediyor?

0 376

Binance’in Android Uygulaması Kullanıcının Sesini mi Kaydediyor?

Twitter kullanıcıları, Binance’in Android uygulamasında casus yazılım bulunma ihtimali hakkında endişelerini dile getirdiler. Ortaya atılan bu spekülasyon, sosyal video platformu TikTok’un Çin hükümeti tarafından oluşturulan casus yazılım içerdiği iddialarının peşinden geldi.

Yazılıma ait sertifika bilgisi paylaşan @ShitcoinSherpa isimli Twitter kullanıcısı göre, Binance kripto para borsasının Android uygulamasının izinleri arasında kameraya erişim ve ses kaydetme özelliği bulunuyor. Uygulamanın bu işlevleri neden kullanıldığı konusunda soru işaretleri mevcut:

Binance Baş Güvenlik Sorumlusu konu hakkındaki endişeleri kabul ederken, kullanılma nedenini şöyle açıkladı:

“KYC (Know Your Customer) işlemi sırasında kamera kullanılması gerekiyor. Binance uygulaması firma içinde geliştirildi ve kesinlikle mikrofonu kullanmıyor. Bu izni isteyen, üçüncü parti SDK’mız… KYC işlemi esnasında kullanılıyor. Üçüncü parti Megvii yazılımı KYC sırasında kimlik taraması yaparken bu izne de ihtiyaç duyuyor. Bu izni uygulamadan çıkarabilir miyiz diye belirlemeye çalışıyoruz. Ancak Megvii, sahtekarlığı engellemek için arka plan sesine ihtiyaç duyuyor olabilir. Bu konuyu netliğe kavuşturmak üzere Megvii’den haber aldığımızda sizi bilgilendireceğiz.”

@ShitcoinSherpa kullanıcısı şunu da vurguladı:

“Mutlaka casus yazılım olduğunu söylemiyorum, ama borsa uygulamasının bu izne ihtiyaç duyup duymadığını öğrenmek istiyorum. Ticaret için gerekli olmayan kamera ve ses izinlerini alıyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.