Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Binance planlanmayan bakım nedeniyle faliyetlerini durdurdu

0 511

Binance planlanmayan bakım nedeniyle faliyetlerini durdurdu .

Dev kripto borsa Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao, borsanın faaliyetlerini geçici bir süreliğine durdurmasının ardından rakip borsa OKEx’in CEO’su Jay Hao tarafından edilen yardım teklifini kabul etmedi. Dev kripto borsa Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao, borsanın faaliyetlerini geçici bir süreliğine durdurmasının ardından rakip borsa OKEx’in CEO’su Jay Hao tarafından edilen yardım teklifini kabul etmedi. Binance, 4 Mart’ta planlanmayan bir sistem bakımı gerçekleştirdiğini duyurdu. Borsanın altyapısı üzerinde yapılan işlemler, çeviri yayın saati itibarıyla tamamlandı. Binance, beklenmedik bakım nedeniyle para yatırma, çekme, spot alım satımı, marj alım satımı, P2P alım satım, kredi ve para aktarımı işlemlerini durdurdu. Vadeli işlemler ise normalde olduğu gibi devam etti.

OKEX CEO’su: ”Yardım lazım mı?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, gönderisinde mesaj broker programında yaşanan problem nedeniyle borsanın bakım altına alındığını belirtti. Rakip kripto borsa OKEx’in CEO’su Jay Hao, gönderiyi şöyle yanıtladı:

“Selam CZ, Kafka aslında bir mesaj kuyruğu sistemidir. Ticaret için uygun değildir, bu nedenle hep bir problem olacaktır. Yardım lazım mı?”

Hao’nun bahsettiği yazılım Apache Kafka, gerçek zamanlı verileri ele alırken yüksek verim ve düşük gizlilik sunuyor. Hao, Binance tarafından kullanılan yazılımın gerçek zamanlı alım satım sistemleri için uygun olmadığını ileri sürdü. Hao,  şirketinin ”Kafka’nın yüksek hacimli alım satım sistemleri için uygun bir teknoloji olmadığını” deneyimlediğini söyledi. Hao, borsanın bu nedenle sürekli olarak hata vereceğini belirtti. Zhao, Hao’nun yardım talebini yanıtlamadı ve OKEx CEO’su tarafından daha sonra gönderilen bir gönderiye göre kendisini engelledi:

“Sanırım yardımım geri çevrildi. Changpeng Zhao’nun blockchain topluluğunun açık ve özgür olduğuna inandığını sanıyordum. Benim hatam.”

Binance’in son dönemlerde yaşadığı sorunlar

Binance kullanıcıları, geçtiğimiz haftalarda bazı performans sorunlarıyla karşı karşıya kaldılar. Borsa 19 Şubat’ta yarım gün boyunca planlanmayan sistem bakımı nedeniyle faaliyetleri durdurdu. Binance, yine Şubat ayında orta katman hizmetine fazla yüklenilmesi nedeniyle arayüz hataları ve API zaman aşımları ile uğraştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.