Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

Bitpanda borsası Türkiye için Vakıfbank ile anlaştı

0 398

Bitpanda borsası Türkiye için Vakıfbank ile anlaştı .

Avrupa’nın büyük kripto para alım satım platformlarından BitPanda, Vakıfbank iş birliğiyle Türkiye’deki kullanıcılara hizmet vermeye hazırlanıyor. Avrupa’nın büyük kripto para alım satım platformlarından BitPanda, Vakıfbank iş birliğiyle Türkiye’deki kullanıcılara hizmet vermeye hazırlanıyor. BitPanda CEO’su Eric Demuth, Bitcoin ve diğer kripto paraların yanı sıra altın gibi değerli madenler için de alım satım hizmeti sunan platformun Türkiye yolcusu olduğunu açıklamıştı. Blockchain Economy 2020 konferansında konuşan Demuth, Türkiye için “dersine çalışıp gelen” bir BitPanda olduğunu belirtmişti.

Mevzuat konusuna önem verdiklerini ve en büyük yerel bankalardan biriyle anlaştıklarını belirtse de BitPanda CEO’su özellikle yerel iş ortağı adı vermekten kaçınmıştı. O dönemde sadece ödeme hizmetleri sağlayıcısı ininal’ın adı geçiyordu. BitPanda ekibinden alınan bilgiye göre, Türkiye’deki ilk iş ortağı Vakıfbank olarak belirlendi. BitPanda ayrıca yerel mevzuat konusunda hukuk firması Moral & Partners’tan danışmanlık alıyor.

BitPanda: AB sonrası ilk durak Türkiye

Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu ve burada dijital varlıklara gösterilen talebin hızla arttığını kaydeden Demuth, “BitPanda olarak Avrupa’daki en büyük platform olsak da, ABD dışına çıkmak istediğimizde ilk olarak Türkiye’yi seçtik.” diye açıkladı.

“Bizim merkezimiz olan Avusturya bölgesi, Almanca konuşulan bölge ve Türkiye arasında büyük bir bağlantı var. Uçakla sadece iki saatte gelebiliyoruz ve sahip olduğumuz altyapıların ve kültürün benzerliği işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Bu nedenle Türkiye, Avrupa Birliği dışına atacağımız ilk adımlar için ideal bir tercihti.”

“Türkiye’de çalışma iznim var”

Değerli metal ve benzeri geleneksel ürünlerin alım satımı yapıldığı için BitPanda regülasyonla uyuma ekstra önem veriyor. Bu nedenle Türkiye’ye gelmeden önce de sıkı bir çalışma yapmışlar. “Türkiye kararını geçtiğimiz hafta almadık,” diyen Demuth, yaklaşık yedi aydır hukuk partnerleriyle birlikte sıkı bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

“Türkiye’de bir şirket kurduk. Burada bir çalışma iznim ve vergi levham var. Bunlar zaman alıyor. Ayrıca, bu pazara neler sunabileceğimizi, kimlerle çalışabileceğimizi belirledik. Bankalarla görüşüp, anlaşmaya başladık.”

Bu görüşmelerin ilk meyvesi Vakıfbank ile kesinlik kazanmış olsa da, BitPanda yeni banka ve ödeme kanallarının önümüzdeki dönemde hizmete açılacağını belirtti.

“Buraya gelip Türk kullanıcıyı platforma alsak, ancak onlara tümüyle AB vatandaşlarına göre tasarlanmış bir sistem sunsak korkunç bir deneyim olurdu. Bu yüzden, Türkiye için işe adeta sıfırdan başladık. Sisteme para yatırmayı ücretsiz kıldık. Avrupa’da sunduğumuz hızlı, kolay ve makul hizmetleri buraya taşıdık.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.