Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,351.31
+76.66
Ethereum
$3,144.64
-2.02
Litecoin
$84.85
+1.17
DigitalCash
$30.43
+0.48
Monero
$120.01
+1.62
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.58
+0.45
Dogecoin
$0.15
0

Binance Malta’da faliyet göstermek için yetki alamadı

0 273

Binance Malta’da faliyet göstermek için yetki alamadı .

Malta Finans Hizmetleri Otoritesi (MFSA), dev kripto borsa Binance’in ülkede faaliyet göstermesine izin vermediğini ileri sürdü. MFSA, 21 Şubat’ta yaptığı resmi açıklamada Binance’in MFSA tarafından kripto para alanında faaliyet göstermek için yetkilendirilmediğini belirtti. Kuruluş, güncel medya haberlerinde Binance için kullanılan ”Malta merkezli kripto para şirketi” ifadesinin yanlış olduğunu söyledi ve borsanın denetime tabi olmayabileceğini de ekledi. Malta Today gibi büyük yayınlar da Binance’ten Malta merkezli kripto şirket olarak bahsetse de, MFSA daha önce de benzer bir açıklama yapmıştı:

“Malta Finans Hizmetleri Otoritesi (MFSA), Binance’ten ‘Malta merkezli kripto para şirketi’ olarak bahseden haberin ardından Binance’in kripto alanında faaliyet göstermek için MFSA tarafından yetkilendirilmediğini ve bu nedenle MFSA denetimine tabi olmadığını tekrar belirtir.”

MFSA, ülkede kriptoyla ilişkili şirket işletmek isteyen kişilerin 2018 Sanal Finansal Varlıklar Yasası altında MFSA lisansı alması gerektiğini vurguladı.  Binance, 2018 yılında Japon yasa düzenleyicilerin baskıları nedeniyle Malta’ta ofis açacağını duyurmuştu. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kendisinin Malta hükümeti tarafından kripto şirketlerine fayda sağlayacak yeni yasayı incelemek üzere davet edildiğini belirtmişti. Malta Menkul Kıymetler Borsası’nın fintech kolu, Eylül 2018’de Binance ile ortak bir menkul kıymet token’ı dijital borsası başlatmak için mutabakat anlaşması imzaladı.

Binance’in merkezi nerede?

Binance’in merkezinin resmi olarak nerede olduğu sorusu daha önce de soruldu. Geçtiğimiz yıl Binance’in Çin’deki ofislerine polis baskını düzenlendiği haberi, kripto piyasalarında karışıklık yarattı. Binance, haberi yalanlayarak şöyle belirtti:

“Binance ekibi, dünya üzerinde oldukları yerden, merkeziyetsiz bir şekilde çalışan insanlardan oluşan küresel bir hareket. Binance’in ne Şangay’da ne de Çin’de sabit bir ofisi bulunmuyor.”

Changpeng Zhao, merkezi ofis fikrini de daha önce eleştirmişti: ”Ofisler ve merkez binaları, SMS ve MMS gibi geçmişte kaldı. Zaman ilerliyor…” Binance platformu, 19 Şubat’ta beklenmedik bir teknik sorun yaşamıştı. Binance, bakım çalışması nedeniyle faaliyetlerin çoğunu durdurmuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.