Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Binance ceo’su akbank ortaklığını değerlendirdi

0 344

Binance ceo’su akbank ortaklığını değerlendirdi .

 

Kripto para borsası Binance, Türkiye’nin en büyük bankalarından Akbank ile yaptığı iş birliği sonucunda banka havalesi ve EFT ile doğrudan Türk Lirası yatırma ve çekme işlemlerini devreye aldı. Binance CEO’su Changpeng Zhao,  Akbank kullanıcılarının sıfır komisyonla kripto para alım satım platformuna para yatırabildiğini, Türk Lirası çekim ücretinin ise 2,5 TL olduğunu belirtti. Türkiye’deki kripto topluluğuna 2017 yılından bu yana hizmet sunan Akbank’ı “yenilikçi ve geleceği öngören bir banka” olarak tanımlayan CZ:

“KYC işlemini tamamlamış olan Binance kullanıcıları, bu iş birliği sayesinde diledikleri bankayı kullanarak cüzdanlarına anlık para yüklemesi yapabilecekler. Türkiye’deki en büyük bankayla çalışmanın, buradaki kullanıcılarımız için en iyi seçim olduğunu düşündük.”

Binance’in iş yaptığı tüm coğrafyalarda yasal mevzuatlara uyumlu çalıştığını kaydeden CZ:

“Kripto paranın yayılımını artırmak için yeni kullanıcılara kolaylık sağlarken, mevzuata tam uygunluğu gözetiyoruz. Yerel kanun ve regülasyonlara bağlıyız ve kullanıcılarımıza güvenli bir hizmet sunmak için çalışıyoruz.”

Yeni bankalar yolda

2020 yılı için dünya genelinde 180’i aşkın para birimiyle doğrudan kripto alımı hedefini yineleyen CZ, Türk Lirası için yeni iş birlikleriyle birlikte doğrudan para yatırma ve çekme için farklı seçenekleri hayata geçireceklerini kaydetti. Kullanıcıya sunulan hizmetin kalitesini ve seçenekleri artırarak, kripto parayı hem “bu canlı ülkede” hem de küresel ölçekte daha geniş çevrelere yaymak için çalıştıklarını belirten CZ, Binance’ın Türkiye yolculuğunu  şöyle özetledi:

“Kasım 2019’da Türkiye’de Papara adlı ödeme sağlayıcı ile iş birliği yaptık. Onların bankacılık çözümünü platforma entegre ederek, buradaki kullanıcılara Binance’ın kripto para alım satım platformundan kripto para satın alma imkanı sağladık. Daha sonra, Binance.com üzerinde Türk Lirası ile BNB, BTC, ETH, USDT, BUSD ve XRP işlem çiftlerini listeledik.

Ocak ayında Visa kart kullanarak doğrudan ve anlık BTC, ETH, BNB ve XRP alım fırsatı sunduk. Şimdi de Akbank ile birlikte banka hesabından doğrudan platforma transfer yolunu açıyoruz.”

Türkiye’nin Binance için önemli bir pazar olduğunu daha önce de ifade eden CZ, “Kripto, blockchain ve genel anlamda teknolojiye karşı hızla büyüyen bir ilgi ve talep gösteren Türkiye, oldukça canlı bir ülke.” diye konuştu.  CZ ayrıca Türkiye’nin 2018 yılında kripto parayı diğer Avrupa ülkelerine kıyasla iki katı daha hızlı benimsediğini belirtti ve ekledi:

“Türkiye’deki topluluk Binance’a güçlü bir destek veriyor. Dünya genelinde düzenlediğimiz buluşmaların en büyükleri genelde Türkiye’de oluyor.”

CZ, “Türk Lirası işlem çiftlerine ilgi var mı?” sorumuza ise şöyle yanıt verdi:

“Türk Lirası işlem çiftlerine gösterilen ilginin istikrarlı bir şekilde artıyor. Türkiye pazarının kripto paraya gösterdiği yoğun talebin uzun vadede artmaya devam etmesini bekliyoruz.”

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.