Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,034.88
+1586.71
Ethereum
$3,061.46
+55.38
Litecoin
$82.18
+2.45
DigitalCash
$29.75
+1.17
Monero
$119.16
+3.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.31
+0.82
Dogecoin
$0.16
+0.01

Kazakistan, Kaçak Madencilik Tesislerine Göz Açtırmıyor

0 506

Çin’in uygulamış olduğu yasakların ardından madencilerin yeni uğrak noktası olan Kazakistan, kaçak olarak madencilik yapanlara göz açtırmıyor. Tekrardan operasyon üstüne operasyonlar düzenleyen yetkililer en son operasyonlarda 13 madencilik çiftliğinin tespit edildiği bildirildi. Kaçak bir şekilde madencilik yapan bu çiftlikler tamamen kapatılmış durumda.

Kazakistan’da Madenciler ve Elektrik Sorunları

Kripto para madencilerinin yeni merkezlerinden biri haline gelen Kazakistan’da elektrik sorunları da beraberinde gelmiş durumda. Ülkede madencilerin ürettiği yoğun enerji tüketimleri nedeniyle birçok defa elektrik kesintileri yaşandı. Artık içinden çıkılamaz olan bu duruma karşın da kaçak madencilere göz açtırılmıyor.

Şu anda ucuz elektrik ve vergi nedeniyle akın edilen Kazakistan bu durumdan dolayı zor günler geçiriyor. Devlet Başkanı Tokayev ise konuyla ilgili yeni düzenlemeler getireceklerini duyurdu. Çeşitli vergi düzenlemelerinin geleceğini açıklayan Tokayev, madencilik konusunda oranların arttırılacağını belirtmekte.

Çin yasaklarıyla birlikte küçük ve orta ölçek haricinde dev madencilik şirketleri de Kazakistan için araştırmalarda bulundu. Bunlardan biri olan BIT Mining ise 9.3 milyon dolarlık bir yatırım taahhüdünde bulunmuştu. Ancak yaşanan elektrik sorunları şirketi yeni bir arayışa itmiş durumda. Şu anda Rusya’nın bu konuda öne çıktığı bildirilirken ülkede madenciler için de yeni yasal düzenlemeler kapıda gibi görünüyor.

Bitcoin (BTC) Alana Vatandaşlık Verilmesi Teklifi Heyecan Yarattı!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.