Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,943.85
-767.55
Ethereum
$3,036.85
-12.42
Litecoin
$81.09
+0.65
DigitalCash
$28.77
-0.51
Monero
$128.72
-3.24
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.61
+0.61
Dogecoin
$0.15
-0

Beyaz Saray’dan Kripto Paralarda Madenciliğe Karşı Sert Uyarı!

0 261

Çevre dostu kripto varlık teknolojileri geliştirmek amacıyla Beyaz Saray, kripto para madenciliği için bazı uyarılar ve öneriler yaptı. Yapılan öneriler, operatörlerin en düşük enerji tüketimini ve temiz enerji tüketimini hayata geçirmesi gerektiğini söylüyor. Bu yerleşik standartlar etkisiz kalırsa, ABD yönetimi alternatif planlarını da açıkladı. Faaliyetlerin çevre üzerindeki olumsuz etkisini kabul etmemenin açık olduğu durumda, kripto para madenciliğini sınırlamayı veya yasaklamayı bile gündeme getirdiklerini görebiliriz.

İş kanıtı kripto para madenciliğini yasaklanacak mı?

Perşembe günü yayınlanan Beyaz Saray raporu, kripto para birimiyle ilgili faaliyetlerin yüksek enerji tüketimini kontrol etmek için çeşitli önlemler öneriyor. Beyaz Saray raporuna göre, Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Enerji Bakanlığı’nın (DOE) konuyla ilgili teknik yardım sağlaması gerektiğini söyledi.

Standartların genel amacı, kripto para madenciliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmek olacak. Kripto varlık madenciliğinin emisyonları, gürültü, su etkisi ve olumsuz ekonomik etkilerinin kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor. Yukarıda belirtilen önlem ve standartlar olumsuz etkileri engellemezse, “idare faaliyeti yasaklayabilir veya sınırlandırabilir” ifadelerine de yer veriliyor. Rapor, potansiyel bir iş kanıtı şeklinde çalışmakta olan kripto para madenciliğinde güçlü fikir birliği mekanizmasının yüksek gücünden bahsediyor:

“Bu önlemlerin etkileri azaltmada etkisiz kalması durumunda, İdare yürütme eylemlerini araştırmalı ve Kongre, kripto varlık madenciliği için yüksek enerji yoğunluklu fikir birliği mekanizmalarının kullanımını sınırlamak veya ortadan kaldırmak için yasaları değerlendirebilir.”

Bu yılın Mart ayında Beyaz Saray, “Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişiminin Sağlanması” konulu bir emir yayınladı. Emir, dijital ve dağıtılmış defterdeki son gelişmelerin enerji talebinde çarpıcı bir artışa yol açtığını belirtiyor. Dijital varlıkların iklim değişikliğine yol açabileceği riskleri azaltmak için güçlü önlemlere duyulan ihtiyacı da vurguluyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.