Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,508.19
+551.87
Ethereum
$3,153.50
+17.76
Litecoin
$85.39
+1.96
DigitalCash
$30.38
+0.53
Monero
$119.46
+1.26
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.07
+0.94
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin Madencilerinden, Çevrecilik Bakanlığına Önemli Mektup!

0 551

Bitcoin madencilik sektörünün önde gelen isimlerinden, Amerikan Çevre Koruma Ajansı’na önemli bir mektup yollandı. Söz konusu isimlerin arasında Block CEO’su Jack Dorsey ve MicroStrategy CEO’su Michael Saylor gibi ünlüler de bulunuyor. Bir araya gelen 55 Bitcoin endüstrisi yöneticisinin yazdığı mektupta önemli mesajlar yer almakta.

Bitcoin endüstrisi yöneticileri, Çevre Koruma Ajansı’ndan kripto para madenciliğinin çevresel etkisini araştırmasını isteyen Demokratlar Meclisi’nin iddialarını reddetti.

Bitcoin endüstrisi, Meclis Demokratları için bir meydan okuma başlatmış durumda. En büyük Bitcoin destekçilerinden bazıları, Proof-of-Work madenciliğini korumak için birlikte çalışıyor.

Bitcoin endüstrisi yetkilileri, Çevre Koruma Ajansı başkanı Michael S. Regan’a yazdığı bir mektupta Pazartesi günü, Demokratlar Meclisi’nin Bitcoin madenciliğinin çevresel etkisini sorgulayan bir talebi reddetti.

Bitcoin Madenciliği Çevreye Daha Duyarlı Bir Durumda

Temsilci Jared Huffman (D-CA) ve diğer 22 Kongre üyesi, kripto para birimlerinin Temiz Hava Yasası veya Temiz Su Yasası gibi çevre standartlarını ihlal etmemesini sağlamak için EPA’ya çağrıda bulundu. Buna karşılık, Block CEO’su Jack Dorsey, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ve Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz dahil olmak üzere 55 Bitcoin endüstrisi lideri, House Democrats’ın kripto para madenciliğinin çevre üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu iddiasını reddetmek için birlikte çalışıyor.

Belirtilenlere göre asıl sorun, Bitcoin madenciliği veri merkezlerini elektrik üretim ekipmanı ile karıştırmasıdır. “Güç kaynakları veri merkezleri değildir. Açıklamada, “Madencilerin veri merkezlerinin Amazon, Apple, Google, Meta ve Microsoft’un sahibi olduğu ve işlettiği veri merkezlerinden hiçbir farkı yok” denildi. New York’taki Greenidge tesisindeki belirli bir kripto para birimi operasyonuna atıfta bulunan mektupta, tesisin şu anda faaliyetlerinde kömür kullanmadığı belirtildi. Greenbridge kömür bidonlarının mevcut kripto para madenciliği operasyonlarının sonucu olduğu iddiaları doğru değil.

Ayrıca direniş, kripto madenciliği endüstrisinin büyük miktarlarda elektronik atık ürettiği iddiasına da yanıt verdi. Huffman’ın mektubu, BTC madenciliğinin yılda 30.700 ton e-atık ürettiğini belirtiyor; Ancak, yakın tarihli bir nota göre, bu rakamlar, çok eleştirilen bir araştırma çalışmasından alındı. Mektup ayrıca bir Bitcoin Madencilik Konseyi anketinin en son sonuçlarından da bahsediyor. Mevcut hash oranının %50’sinin aşağıdan yukarıya analizinden oluşan bir araştırmaya göre, ankete katılan BTC madencilerinin %64,6’sı yenilenebilir enerji kullanıyor. Bu analizi muhafazakar varsayımlarla dünyaya yayarak, tüm madenciliğin %58,4’ünün artık yenilenebilir enerji kullandığı tahmin ediliyor.

Yatırımcılar Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Neler Düşünüyor? (2 Mayıs)

Kaynak

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.