Çin’deki blockchain teknolojisinin benimsenme oranı, Çin Merkez Bankası’nın küçük ve mikro işletmeler için blockchain bazlı özel finansal tahvillerde 20 milyar yuan (2.8 milyar $) vermesiyle etkilemeye devam ediyor. Yerel yayın organı Sina Finance’in Aralık ayı başındaki haberine göre , fonlar özellikle Çinli küçük ve mikro ölçekli şirketlere ekonomideki gelişmelerini sürdürmeleri için kredi vermek için kullanılıyor. Eylül ayının sonunda Çin Merkez Bankası, bir yıl öncesine göre% 35’lik bir artışı temsil eden 410.000 küçük ve mikro işletme müşterisine yaklaşık 404 milyar yuan (57.7 milyar $) ihraç etti. Referans olarak, mikro işletmeler genellikle 10’dan az çalışana sahipken, küçük şirketler 50’ye kadar çalışana sahiptir.

Haber, Çin hükümetinin dijital ekonomiye artan bir önem seviyesi eklediği şeklinde geliyor. Aralık ayının başlarında, Asya merkezli Forkast’ın araştırma kolu olan Forkast Insights, blockchain teknolojisinin Çin’e nasıl entegre edildiğine derinlemesine ve kapsamlı bir bakış aldı. Raporda işaret blockchain teknoloji hızla Çin’de olgunlaşan ve ilgili bir takım var ki dışarı “Gerçek dünyada, çok deneysel aşamada ötesinde pratik kullanım durumları.”  Çin’in blockchain gelişme 2023 için 2018 den% 65.7 bir yıllık bileşik büyüme oranı göreceğini ve teknoloji 2023 yılı sonuna kadar 2 milyar $ aşacaktır.

Çin’in merkez bankası, dijital yuan’ın gerçek dünya pilotuna liderlik edecek

Bu arada, Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası, ABD dolarına meydan okumak için dijital bir jeton başlatmak için tam hızda ilerliyor . Banka planlıyor yürütmek merkez bankası dijital para biriminin ilk gerçek dünya testi. CBDC için ilk pilot 2019’un sonundan önce Shenzhen şehri için ayarlandı ve Suzhou şehrini de içerebilir. PBoC’nin gözetiminde, dört büyük banka ve China Telecom gibi büyük ekonomik katılımcıların dijital para birimi ödemelerini test edecekleri bildiriliyor.