Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,508.19
+551.87
Ethereum
$3,153.50
+17.76
Litecoin
$85.39
+1.96
DigitalCash
$30.38
+0.53
Monero
$119.46
+1.26
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.07
+0.94
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin Blockchain’inde DGLD Adıyla Altın Token’ı Başlatıldı

0 598

Bitcoin Blockchain’inde DGLD Adıyla Altın Token’ı Başlatıldı .

Şirketlerin oluşturduğu konsorsiyum, (BTC) blockchain’inde DGLD kısaltm adıyla altın destekli token başlattı.

İsviçreli finansal haber kaynağı AllNews’ün 15 Ekim’deki haberine göre, dijital varlık yönetim firmaları CoinShares, MKS ve cüzdan hizmeti sağlayıcısı Blockchain, söz konusu token’ın başlatılmasını duyurdu. Geliştirilmesi iki yıl süren token’ın arz değeri şimdiden 20 milyon dolara ulaştı.

Fiziksel altın ise değerli metaller üretim şirketi PAMP tarafından yönetilen, Ticino, İsviçre’deki kasalarda tutuluyor. Altınlar, blockchain şirketi CommerceBlock tarafından geliştirilen Ocean btc’yi sidechain’i kullanılarak tokenize edildi.

Altının sürdürülebilirliği Bitcoin’in güvenliğiyle buluştu

Proje söylenene göre Bitcoin blockchain’inin değiştirilemezliğini artırdı. Her token, bir ons altının onda birine denk geliyor. Token’ın arkasındaki yasal kurum ise yine İsviçre merkezli ve öz denetim kuruluşu Finansal Hizmetler Standartları Birliği’nin bir üyesi.

CoinShares başkanı Danny Masters konuyla ilgili yaptığı yorumda, fiziksel altın ile Bitcoin’in güvenliğini birleştirmenin yararlarına değindi:

“DGLD, dünyanın en sürdürülebilir varlığı olan altının istikrarını, dünyanın en güçlü ağı olan Bitcoin’in güvenliği ile birleştiriyor. […]  Altın ETF’sine sahipmiş gibi düşünebilirsiniz, hem de bir aracı olmadan.”

DGLD TOKEN ile ilgili görsel sonucuAvantajlı yasal çerçeve

DGLD, borsa yatırım fonları gibi altın tabanlı diğer yatırım ürünleri ile aynı yasal düzenlemelere tabi sayılmıyor.

Token, İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu’nun stablecoin sınıflandırması olan beşinci kategorisi kapsamında değerlendiriliyor. MKS başkanı Marwan Shakarchi şöyle bir yorumda bulundu:

“DGLD ile 7/24 kasada saklanan fiziksel altını dijital olarak kullanma imkanı sunan yeni bir altın formatı yarattık. DGLD, altının günlük hayatta kullanılma şeklini değiştirebilecek potansiyele sahip.”
Haberkoin.com‘un  haberine göre Avusturalya’nın en büyük değerli metal rafinerisi Perth Mint ve değerli metalleri dijitalize edilmesine odaklanan fintech girişimi InfiniGold, altın destekli bir dijital token başlattı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.