Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,856.05
+3012.82
Ethereum
$3,100.23
+88.09
Litecoin
$80.89
-1.01
DigitalCash
$29.65
+1.36
Monero
$119.00
+3.18
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.42
Dogecoin
$0.15
+0.01

Mark Zuckerberg Facebook’u Çaldı, Şimdi Bitcoin’i Çalıyor

0 474

CCN Pazarları: Bir gün Bitcoin, Nikola Tesla’nın işgal ettiği internet nostaljisi köşesini işgal edecek. Nikola Tesla’nın Thomas Edison’un fikir ve icatlarını sık sık çaldığı gibi Mark Zuckerberg da şimdi Bitcoin’i çalıyor!

Facebook’un kuruluş hikayesi ile yaklaşmakta olan Libra / Facebucks hikayesi arasındaki benzerlikler dikkat çekiyor. İlham, hırsızlık veya yetenekli satış olarak adlandırın; ancak Mark Zuckerberg, 2004 yılında Facebook’u başlattığında live clay ile çalışıyordu.

Facebook’un temelleri Winklevii’deki HarvardConnection / ConnectU’da zaten mevcuttu. Zuckerberg, onu yeniden şekillendirdi ve bugünkü küresel çığır haline getirdi – aralarındaki davalar ve anlaşmalarla…

Burada, Mark Zuckerberg, McDonalds kralı Ray Kroc’a benziyor. Meslektaşlarından daha iyi satıcılığa sahip bir adam ve fikirlerini almak ve onlarla çalışmak için ahlaki kaygıları yok. Kroc gibi Zuckerberg de, servet, güç ve etkiye sahip değildi.

On beş yıl sonra ve Facebook, dünya çapında küresel bir mega şirket haline geldi ve Zuckerberg tahtına geçti. İşte Thomas Edison benzetmesi gerçekten parlıyor. Edison gibi, Zuckerberg anlatı ve ezici rakipleri kontrol etmek için gücünü ve etkisini kullandı; ve hatta kendi çalışanlarını tehdit ediyor.

Ve Nikola Tesla’nın Thomas Edison’un fikir ve icatlarını sık sık çaldığı gibi Mark Zuckerberg da şimdi Bitcoin’i çalıyor!

Facebookified Alınmadan Önce Kriptoyu Hatırlıyor musun?

Burada Bitcoin, mümkün olan en geniş anlamıyla bir bütün olarak kripto para birimi kavramı olarak kullanılıyor. Matbaanın devrimci gücünü ezmek istiyorsanız, hiçbir madde veya tefekkür tehdidi olmadan, güzel, eğlenceli, zararsız bir literatürle piyasaya girmekten daha iyi bir yol var mı? İnternetin fikir uyandıran gücünü ezmek istiyorsanız, hiçbiri bilgili bir bütüne katkısı olmayan, sınırsız olgu, veri ve bilgi alanlarıyla doldurmanın daha iyi bir yolu.

Eğer Bitcoin’in devrimci gücünü öldürmek istiyorsan, Zuckerberg onaylı, halihazırda dünyanın mevcut mali seçkinlerine sahip olan kripto paranın Facebookified versiyonunu Edisonvari yayınlamaktan daha iyi bir yol var mı?

Facebook’un acil önceliği, tüm sosyal medya platformlarını tek bir dijital para birimi altında birbirine bağlayarak gelir akışını arttırmak. Zuckerberg’in yeni planlarına göre, Facebook, Messenger, WhatsApp ve Instagram kendi başlarına Amazon pazarları olacak, hepsi Facebucks ile birbirine bağlı olacak.

Facebook’un acil amacı Bitcoin ve kripto para denemesinin imhası mı? Muhtemelen değil. Ancak, bu kadar büyük varlıklar gizlice savundukları ve yaşamlarımıza davetsiz oldukları gibi adım attıkları kişileri nadiren umursarlar ve hatta görürler.

İnsanları Güçlendirmek Veya Facebook’u Güçlendirmek?

Yeni ortaya çıkan Libra tanıtım broşürü, amacının milyarlarca insanı güçlendirmek olduğunu iddia ediyor: “Libra’nın görevi milyarlarca insana güç veren basit bir küresel para birimi ve finansal altyapı sağlamaktır.”

Facebook’un Cambridge Analytica’daki geçmişi, yeni blok zinciri girişimlerindeki herhangi bir gizlilik güvencesi vaadiyle gerçekleşecek herhangi bir şeyse, gerçek değeri alınmamalıdır. Günümüz ekonomisinde veriler petrolden daha değerli ve Mark Zuckerberg şehirdeki en büyük kuyulardan birine sahip.

Blockchain şirketi Hedera’nın son iddiaları gerçek ise, Mark Zuckerberg, sadece kripto para birimi kavramını çalma sürecinde değil, aynı zamanda teknik altyapısını da kullanıyor. Hedera, geçen yıl Facebook ile toplantılar yaptığını; sadece ani fikirlerinin Libra şeklinde göründüğünü iddia ediyor.

Tek umut ışığı, tekrarlanan en yüksek değerdedir ve daha büyük adımların zorlaştığı görülmektedir. Ancak, Facebook’un yaygın olduğu düşüncesi ışığında, tekel toplumun hemen her tarafına yayıldı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.