Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Libra Coin, Bitcoin Kullanımı 70 Kat Arttırabilir

0 341

Facebook’un yeni duyurduğu stabilcoin, 2.4 milyar kullanıcı tabanı sebebiyle Bitcoin için bir kapı olabilir. Bu görüş, tüm uzmanların ve tüm endüstrinin odak noktası oldu. Libra Coin gibi nispeten istikrarlı bir dijital varlığı tanımak, insanları diğer merkezi ve gizlilik odaklı kripto para birimleri ile ilgilenmeye zorlayabilir. Hatta Bitcoin kullanımını 70 kat artıracağı belirtiliyor.

Libra, Kripto Topluluğu İçin Bir Nimet Olabilir

Facebook’un yeni duyurduğu kripto para birimi projesi olan Libra Coin, son birkaç hafta içinde medyanın dikkatini çekti. Bu arada, platform hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı.

Birçoğu Libra’nın kripto piyasası üzerindeki etkisini ortadan kaldırmak hızlı davranıyor. Merakla beklenen dijital varlığın sektörde dalgalar yarattığı görülüyor. Libra Coin, -merkezileşme ve mahremiyet eksikliği- gibi karşılaştığı sorunlara rağmen hala kripto topluluğunda bazı kişiler tarafından kutlanıyor.

Initialized Capital’in yönetici ortağı Garry Tan, Libra’nın lansmanının, kripto pazarını dönüştürme potansiyeline sahip olduğu söyledi. Ayrıca, kripto endüstrisi için “büyük bir gün” olduğunu söyledi. Tan, Facebook’un 2,4 milyar, Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma devi WhatsApp’ın 1,5 milyardan fazla kullanıcı tabanına sahip olduğunu hatırlattı.

Yani bu kullanıcıların büyük bir yüzdesinin Libra Coin yoluyla diğer kripto paralara maruz kalabileceği ve dünya çapındaki kripto kullanıcılarının sayısını büyük ölçüde arttıracağı anlamına geliyor. Son araştırmalar, dünya çapındaki kripto para kullanıcılarının sayısının yaklaşık 35 milyon olduğunu tahmin ediyor.

Tan, Libra whitepaper’ının hiçbir şekilde mükemmel olmadığını vurguladı. Buna rağmen, diğer projelere ulaşma kabiliyetinin diğer benzer projelere göre 10 kat fazla olduğuna dikkat çekti. Ona göre, bu durumun “10 yılda bir gelecek bir fırsat” olduğunun göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Libra, Dünyadaki Kripto Para Birimleri İçin En Büyük Rampa Olabilir

Facebook’un dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya ulaşma yeteneği, neredeyse hiçbir kripto şirketinin sahip olmadığı ve hafife alınmaması gereken bir durum. Protokolleri daha merkeziyetsiz ve daha mahremiyet odaklı daha fazla sayıda stabilcoin bulunsa da, hepsinde teknoloji merakı daha az kullanıcı tabanını çekebilecek tanınabilir bir isim yok.

Ekonomist Alex Kruger, Libra’nın sabit paralar ve akıllı sözleşme blok zincirleri için bir tehdit oluşturduğunu; ancak Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Bitcoin’in sansür direnci ve değer saklama kabiliyetinin, BTC’yi, kripto pazarında baskın bir borsa aracı olma potansiyeline sahip Libra’dan tamamen farklı bir kategoriye soktuğunu belirtti.

Libra’nın kodu açık kaynaklı olacağından herkesin platformunda akıllı sözleşmeler yapmasına izin vererek, birçok cüzdanın ağda görünmesi bekleniyor. Garry Tan, hem merkezi hem de merkezileşmemiş borsaların Libra’yı listeleme ihtimalinin yüksek olduğunu ve bu durumun kripto para birimleri için baskın bir eylem olacağını belirtti.

Kruger, Facebook’un kullanıcıları için tercih edilen rampa olmasının yanı sıra Libra’nın birçok kişiye fayda sağlayacak olumlu bir gelişme olduğunu söyleyerek, bu duyguyu tekrarladı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.