Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,075.76
-2890.32
Ethereum
$2,961.80
-222.71
Litecoin
$78.37
-4.36
DigitalCash
$27.46
-1.68
Monero
$119.31
-5.48
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.08
-2.1
Dogecoin
$0.13
-0.01

Upbit borsası siber saldırının ardından güvenlik güncellemesini tamamladı

0 422

Upbit borsası siber saldırının ardından güvenlik güncellemesini tamamladı .

Güney Koreli kripto borsa Upbit, platform üzerindeki cüzdanların güvenlik güncellemesini tamamladı. Upbit, 14 Ocak’ta şirket temsilcisinin yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz yıl yaşanan Ethereum (ETH) hack saldırısının ardından güvenlik duvarlarını güçlendirmeye karar verdi. Temsilci, şöyle ekledi:

“Geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan Ethereum soygununun ardından Upbit’in genel güvenliğini artırmaya çalışıyoruz. Olayın ardından para yatırma ve çekme hizmetlerini durdurduk ve tüm kripto varlıkları soğuk cüzdana aktardık. O zamandan beri, Upbit üzerinde işlem gören tüm kripto varlıklar için cüzdan sistemini revizyondan geçiriyorduk. Bugün itibarıyla Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple ve EOS için yeni cüzdan hizmetleri kullanılabilir.”

ETH para yatırma ve çekme işlemleri, borsanın 10 Ocak’ta web sitesinde yayınladığı bildiriye göre 13 Ocak’ta tekrar kullanıma açıldı. Upbit, geçtiğimiz yıl Kasım ayında büyük bir siber saldırıya uğradı ve değeri o zaman 50 milyon doları bulan 342 bin ETH çalındı. Ethereum blockchain ağında saldırının ardından binlerce Ether’in çeşitli cüzdan adreslerine aktarıldığı görüldü.

Güncellenmiş sistemler

Upbit’in son güncellemesi, varlık saklamayı da ele alıyor. Upbit temsilcisi “Yeni sistem, kripto varlıkların daha dağınık olarak depolanmasına olanak sağlıyor. Ayrıca, ilgili personeller için güvenlik altyapısını da güçlendirdik.” diye ekledi. Borsanın ETH cüzdanlarını tekrar kullanıma açmasının ardından kullanıcılar, eski cüzdan adreslerini silip yeni ETH adresleri ile işlem yapmaya yönlendirildi.

“Güvenlik güncellemesi ile tüm kripto varlıklar için tamamen yeni bir cüzdan sistemi uyguluyoruz. Bu nedenle, önceki sistem ile çalışan tüm adresler işlevsiz olacak ve yeni adreslerin oluşturulması gerekecek.” diye belirtildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.