Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,862.84
-806.3
Ethereum
$2,931.45
-79.37
Litecoin
$77.89
-2.69
DigitalCash
$27.64
-0.36
Monero
$111.68
-6.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.84
-0.84
Dogecoin
$0.14
-0.01

Venezula : Petro için 4,5 milyon varil petrol satacak

0 283

Venezula : Petro için 4,5 milyon varil petrol satacak .

Venezuela, petrol fiyatına sabitlenmiş resmi kripto para birimi Petro (PTR) için devlet tarafından işletilen petrol ve gaz şirketinin rezervlerindeki petrolü satacak. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 14 Ocak tarihinde yaptığı resmi duyuruda Petroleum of Venezuela (PDVSA) tarafından düzenlenen 30 milyon varil rezervinden 4,5 milyon varilini satmak üzere bir kararname imzaladı. PDVSA’nın açıklamasına göre Maduro, Venezuela için yeni bir anayasa hazırlamak üzere 2017’de seçilen meclisin önünde yaptığı konuşmada gelişmeyi duyurdu.

Petrol satışları keşif mekanizması görevi görecek

4,5 milyon varilin ilk satışı sürecinde firma, Petro isimli petrol destekli stablecoin için “keşif mekanizması” hayata geçirecek ve günde 50.000 varil petrol satacak. Maduro, deneme sürecinin konsolidasyon için hayati önem taşıyacağını söyledi ve ekledi:

“Kripto para biriminin daha verimli kullanılmasını sağlayacak ikinci aşamaya hazırlanıyoruz.”

Ayrıca Maduro, uluslararası rotalarda kullanılan tüm uçak yakıtlarının Petro için satılması gerektiğine de karar verdi. Cumhurbaşkanı, bu plan ile Venezuela’nın, “yeni ekonomiye açılacağını” ve insanlara barış, mutluluk ve huzur getirmek üzere bir dünya inşa edeceklerini söyledi. Maduro, Petro para biriminin ülkenin mafyaya karşı mücadelesinde önemli bir araç olacağını belirtti. Venezuelalı yazar ve gazeteci Maibort Petit, Maduro’dan şöyle alıntı yaptı:

“Birçok insan Petro’ya geçmek istemiyor çünkü işlerini dolar olarak yapıyorlar. Mafya ve diğer hırsızlar kripto para birimini sevmezler, çünkü bu para birimi onların yoluna taş koyar.”

Bazı yorumcular ise, Petro’nun “4,5 milyon varilin altında gizlenmiş bir soygun” olduğunu iddia ederek Maduro’nun planına karşı çıkmak için Twitter’da mesaj yayımladılar. Bazıları, ülkenin ulusal rezervlerinden petrol satmanın, Venezuela anayasasını ihlal etmek anlamına geldiğini iddia etti. Şubat 2018’de piyasaya sürülen Petro, dünyanın ilk petrol tabanlı ulusal kripto para birimi oldu. 2019’un sonlarında Maduro, Venezuela’daki emeklilerinin Noel primlerini Petro para birimi üzerinden almasını talep etti. Maduro, Banco de Venezuela’nın Temmuz 2019’da PTR’yi kabul etmesini istemesine rağmen, Petro’nun ülkede hala kullanılmadığı belirtiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.