Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,332.56
-72.97
Ethereum
$3,117.56
-54.23
Litecoin
$81.69
-0.9
DigitalCash
$28.63
+0.13
Monero
$125.80
+1.13
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.60
-0.64
Dogecoin
$0.14
-0

Kripto Para Şirketleri Kara Para Aklamaya Önlem Arıyor

0 510

Son zamanlarda devlet yetkilileri tarafından da kripto paralar üzerinden kara para aklama çalışmaları yapıldığının tespit edilmesi üzerine kripto para şirketleri bu konu hakkında çeşitli önlemler için kolları sıvadılar. Bazı kripto para borsalarında hali hazırda kullanıcılardan birçok kimlik bilgisi istenmekte. Ancak çeşitli borsalar hala kullanıcılarını anonim tutarak kripto paralar üzerinden kara para aklamalarına olanak sağlıyor. Yeni yapılacak düzenlemelerle devlete bir takım verileri sunmayan borsaların engellenmesi gibi durumlarla karşılaşabiliriz.

Fatf Bitcoin

Kara Para Aklamaya Karşı Düzenleme

Mali Eylem Gücü (FATF) tarafından geçtiğimiz haziran ayında kabul edilen düzenleme ile birlikte artık bir takım veriler kripto para transferi alan kurumlara gösterilebilecek. Bu düzenlemenin olası bir kara para aklama hareketi durumunda kişilerin tespit edilmesi için kullanılması planlanıyor. Ancak şuan için birçok isim merkezi olmayan bir sanal piyasada bilgi paylaşımı yapma amacıyla kurulacak sistemin zorluğu ve yönetimi gibi konulara dikkat çekmekte.

Kripto para borsası Coinbase’den Jeff Horowitz, “Çözülür mü? Evet.Ancak bugün bu veriyi paylaşmak için bir yöntem var mı? Hayır.” şeklinde açıklama yaptı.

Almanya Maliye Bakanı: Hükümet Libra’yı Reddetmeli
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.