Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,742.39
+166.19
Ethereum
$3,056.05
-7.71
Litecoin
$80.96
-0.38
DigitalCash
$29.76
+0.84
Monero
$119.58
+3.51
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.99
-0.02
Dogecoin
$0.15
0

Nijeryalı Kripto Kullanıcısı, Hata ile Cüzdanına Gelen 80.000 Dolarlık Bitcoin’i Sahibine geri verdi.

0 352

Nijeryalı Kripto Kullanıcısı, Hata ile Cüzdanına Gelen 80.000 Dolarlık Bitcoin’i Sahibine geri verdi.

Afrikalı blockchain şirketi Loopblock Network’ün kurucu ortağı ve başkanı Keith Mali Chung, cüzdanına yanlışlıkla gönderilen yaklaşık 80.000 dolarlık Bitcoin’i (BTC) iade etti.

“Bitcoin Keith (Afrikalı Bitcoin Boğası)” isimli Twitter hesabının sahibi Chung, olay hakkında 12 Eylül’de tweet attı:

“Bilinmeyen bir göndericiden büyük miktarda BTC aldım ve bu muhtemelen daha önce işlem yaptığım birinin hatası, lütfen işlem zamanını, adresinizi ve gönderilen tam miktarı DM ile gönderin. Teşekkürler. 

İyi insanlar hala var !

13 Eylül’deki bir başka gönderide, Chung yanlışlıkla gönderilen Bitcoin miktarının, şu anda 79.482 dolar değere sahip, 7,8 BTC olduğunu açıkladı. Ayrıca, kimliği belirsiz gönderenin talebine cevap verdiğini ve fonları iade edebildiğini belirtti. Chung’ın açıklaması şu şekilde:

“Bulunduğum yerde, yani Afrika’da, Kripto işlemlerinin yüzde 80’i WhatsApp emanetçileri aracılığıyla yapılıyor ve geçmişte birlikte çalıştığım biri, yanlışlıkla 7,8 BTC’yi blockchain cüzdanıma göndermiş. Haberi yaydım ve kendisi bana ulaştı.”

Chung eylemleriyle sosyal medyada ciddi övgü topladı ve Twitter kripto topluluğunda “Afrikalı/Nijeryalı iyi insan” lakabını kazandı. Nijeryalı iyi insan, göndereni tespit edememiş olsaydı yanlışlıkla edindiği gelirleri, yardım kolu Binance Charity aracılığıyla hayırsever projeler düzenleyen Binance’e bağışlayacağına söz vermişti.

Kıtada Blockchain yaygınlığı

Bu haftanın başlarında yapılan bir analiz makalesi Nijerya’nın blockchain sektöründeki yeni gelişmelerden bahsetmişti. Bu gelişmelerin arasında milletvekillerinin yerel kurumlarda ve yönetimde şeffaflığı artırmak için güvene gerek duymayan ve merkezi olmayan protokollerin faydalarını fark etmeleri de bulunuyor.

Nijerya Temsilciler Meclisi üyesi Solomon Adaelu, geçtiğimiz Temmuz ayında Nijerya’nın kıta çapında blockchain teknolojisinin yaygınlığını sağlamada öncülük etmesi gerektiğini savunmuştu:

“Blockchain Afrika içindir ve Afrika, dünyanın geri kalanı ile  Afrika kıtası arasındaki endüstriyel ve ekonomik ilerlemedeki farkı kapatmak için bundan faydalanmalıdır. Afrika kıtasında Nijerya ‘Afrika Devi’ olarak liderlik etmelidir.”

Almanya Maliye Bakanı: Hükümet Libra’yı Reddetmeli

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.