Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,932.00
-750.66
Ethereum
$3,135.94
-23.51
Litecoin
$86.94
+2.99
DigitalCash
$30.25
-0.55
Monero
$120.84
+0.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.11
+0.73
Dogecoin
$0.15
-0

Güney Kore Kripto Para İçin Tercih Olmaktan Çıkıyor!

0 463

Kripto para borsalarının geçmiş zaman diliminde en çok tercih ettiği ülke olan Güney Kore’den ayrılma kararı gündem oldu. Güney Kore kripto para için tercih olmaktan neden çıkıyor gelin birlikte bakalım.

Kısa süre önce yetkililer tarafından alınan kararlarla beraber getiren düzenlemeler bu kararların en önemli nedeni. Ülkede bulunan çok sayıda kripto para borsası tek tek ayrılma planı üzerinde çalışıyorlar. Yürürlüğe koyulan kuralların cazip olmaması en önemli etken

Bithumb, Coinone ve Upbit kripto paralarının Güney Kore’den resmen ayrıldıkları belirtiliyor. Asya’nın farklı ülkelerine yerleştikleri bilinen kripto para borsaları, önemli avantajları da elde etmiş oluyorlar.

Güney Kore kripto para için tercih olmadığında adres yine Asya

Güney Kore’den ayrılma kararı olan kripto para borsaları için Asya’nın farklı noktaları tercih edilecek.

Önde gelen en önemli iki alternatif ise Tayland ve Singapur. Kripto para dostu olmaları nedeniyle yaşanan ayrılıkların yeni hedefi olabilirler.

Yapılan açıklamalarda verilen bilgiye göre Kore’nin eski cazipliğini kaybettiği söyleniyor. Son zamanlardaki düzenlemelerin kripto paraları kısıtlaması ve aynı zamanda sorun yaşanmasına neden olmaları ayrılmanın perde arkası.

Güney Koreli mali otoriteler bilindiği gibi kara para aklama faaliyetlerini önlemeye yönelik adımlar atmışlardı. Ancak bu adımların ucu kripto para borsalarına da dokundu.

Devlet tarafından olaya atılmasının en önemli sebebinin yaşanan kripto para hırsızlıkları olduğu gündemde. Alınan net ve sert kararların asıl sebebinin sorun çözümüne odaklandığı belirtiliyor.

Kripto para borsaları için tarih belli değil

Kore’den çıkma kararı alan borsalar hala plan aşamasındalar. Çok sayıda marka, Asya’nın yeni ülkelerinde yapılanma içerisine girecek.

Ülkeden tamamen ayrılıyor olmalarına dair yetkililer tarafından açıklama yok. İlerleyen günlerde kripto para borsalarının ayrılışlarının etkileri ses getirici seviyeye çıkabilir.

Yaşanan değişimlerin hem ülke hem de kripto para borsaları genelinde nasıl değişimlere yol açacağı merak konusu.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.